SV Roeselare en FC Knokke houden elkaar in evenwicht: 2-2

Casagolda in duel met Van Raefelghem. © VDB

In de op één na laatste oefenwedstrijd geraakte SV Roeselare niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen FC Knokke, dat met Mackim Joos en Aaron Vanfleteren twee ex-KSVR’ers tussen de lijnen bracht.

Door de droogte waren de twee ploegen genoodzaakt om op Schiervelde en niet zoals oorspronkelijk gepland in Beveren bij Roeselare aan te treden. Bij de thuisploeg had T1 ad-interim David Colpaert met de Nieuw-Zeelander Michael den Heijer, overgewaaid van het Nederlandse NEC, één nieuwe tester ter beschikking. Hij kreeg bij de wit-zwarten het gezelschap van de Griek Klingopoulos en de Venezolaan Abel Caputo, die net als Jonathan Vervoort, Kingsley Madu, Ben Yagan en Thibaut Van Acker nog geen nieuws kregen of zij over iets meer dan een week ook aan de competitie van start zullen mogen gaan.

Onder een loden zon duurde het lang voor één van de twee ploegen het heft in handen nam. Op aangeven van Samyn was de eerste kans van de avond er eentje voor Godwin, maar zijn schot was te zwak om Verlinden te bedreigen. We waren toen al dertig minuten ver. Kort daarna deed Casagolda beter toen Madu een voorzet vanop links voor doel zwiepte. In de slotminuut van de eerste helft verzuimde Persoons om de bordjes na een overtreding van Vervoort op Vanfleteren opnieuw in evenwicht te brengen. 1-0 dus bij de rust en dat was gezien de gemiste strafschop van de bezoekers enigszins gevleid te noemen.

Met een snelle goal van Samyn, opnieuw op aangeven van Madu, deed de thuisploeg het bij het begin van de tweede helft heel wat beter. Het tempo lag nu heel wat lager dan voor de kampwissel en dat resulteerde in een veel minder vervolg van de wedstrijd. Na een aansluitingstreffer van Savaete knalde Kargbo nog op de lat, maar in de allerlaatste minuut zorgde De Oliveira met een plaatsbal in de verste hoek voor de 2-2-eindstand.

KSV Roeselare – KFC Knokke 2-2

Roeselare: Lentz (46′ Laverge), Devos (63′ Yagan), Vervoort, Zolotic, Madu (71′ Timmerman), den Heijer (87′ Bakelandt), Klingopoulos (79′ Valpoort), Samyn, Aoulad (46′ Van Acker), Godwin (89′ Caputo), Casagolda (53′ Kargbo).

Knokke: Verlinden, Joos, Claeys, Vanraefelgem, Buysse, Pierre (46′ De Waele), Savaete, Persoons, Vanfleteren (59′ Descheemaecker), Prez (46′ Cathenis), Van Eyk (46′ De Oliveira).

Doelpunten: 34′ Casagolda (1-0), 48′ Samyn (2-0), 62′ Savaete (2-1), 90′ De Oliveira (2-2).