SV Moorslede promoveert naar tweede provinciale na 1-1-gelijkspel tegen SK Staden

© JAN STRAGIER

Na een onderbreking van 31 jaar promoveert SV Moorslede terug naar tweede provinciale. Uiteindelijk was de ploeg van coach Pedro Kynds de beste ploeg na een dubbele confrontatie (heen 0-1, terug 1-1).

Staden was zondagavond in de terugwedstrijd nochtans de beste ploeg en kreeg ook de mooiste kansen om de score te openen via Siebe Snaet, Arne Lamaire en Bart Hoornaert, maar de plaatselijke doelman bleef overeind. In de 77ste minuut was alles toch opnieuw te herdoen toen Joeri Vandewalle Staden op voorsprong zette. De bezoekers kregen ook nog een unieke kans om de promotie definitief te bewerkstelligen, maar kapitein Brecht Wittouck zag zijn strafschop enkele minuten voor tijd gestopt door Bram Vanackere. Toen iedereen dacht aan verlengingen kreeg Moorslede nog een vrijschop net buiten de grote rechthoek. Libbrecht pegelde die perfect in de winkelhaak en zette zo een lange Moorsleedse feestnacht in. (SBR)

Doelpunten: 77′ Vandewalle 0-1 en 88′ Libbrecht 1-1.