SV Loppem: “Eerst zelf winnen op Dosko”

Redactie KW

Het volk stroomde toe op het oubollige veldje van de Stormvogels. De wondermooie kantine kon de supporters amper slikken. In de rustige vipruimte interviewden we monument Carlo Matthys.

Carlo nam ons meteen mee naar de vorige eeuw. “In 1975 tekende ik mijn aansluiting als vijfjarige pagadder. Van mijn zestiende voetbalde ik bij de eerste ploeg, een carrière die amper zeven jaar duurde. In Dosko Beveren scheurde ik mijn kruisbanden en alles was voorbij. In 1994 trad ik toe tot de bestuursploeg. Tot 2003 fungeerde ik als preses, vervolgens als ondervoorzitter onder David Gailliaert. In mijn huidige functie beschouw ik me als het aanspreekpunt van iedereen. Ik ken iedereen, weet hoe de vereniging reilt en zeilt en bekommer me tevens om de jeugd. Volgend seizoen zullen we de jongerenwerking uitbreiden, al hebben we nu al 400 spelende leden. We evolueerden van tien jeugdteams naar 18. Dan moet je zorgen voor trainers, afgevaardigden, en die liggen zo maar niet te rapen.”

“Wat de eerste ploeg betreft, schrijven we een succesverhaal. In 2011 promoveerden we naar derde provinciale met een piepjonge kern voor het merendeel Loppemnaren. We bleven bouwen aan een jeugdig geheel, maar moesten noodgedwongen enkele sterkhouders binnenhalen. Het aantrekken van Andy Decrock als sportief verantwoordelijke betekende een schot in de roos. Hij slaagde erin talenten die andere oorden hadden opgezocht terug te loodsen naar de schaapstal. Een hoogvlieger zijn we niet, we proberen ons stinkende best te doen met beperkte mogelijkheden. Onze sterke kantine betekent evenwel een enorme troef.”

“Birgen Baes loodste ons naar de eerste plaats. Tegen De Haan scoorden we niet en verloren twee kostbare punten. Daardoor hebben we ons lot niet meer in eigen handen. Het komt er nu op aan te winnen op Dosko, dat al geplaatst is voor de nacompetitie, terwijl Keiem niet mag winnen in De Haan. De titeldromen zijn al wat getemperd, maar toch kan ons seizoen niet meer stuk.” (JPV)

Zondag 22 april om 15 uur: Dosko Sint-Kruis-SV Loppem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.