SV Kortrijk panikeert niet na 8-0-nederlaag: “Volste vertrouwen in onze coach”

Voorzitter Rik Calu: "Er is geen man overboord." (Foto KDS)
Redactie KW

8-0! Die score stond afgelopen weekend in grote cijfers op het scorebord bij VC Ardooie, waar SV Kortrijk te gast was. Dat de bezoekers al na een halfuur tegen een rood karton aanliepen, zou als excuus kunnen gelden, ware het niet dat de ploeg van Davy Vercruysse toen al 5-0 in het krijt stond.

Sinds de zege op de openingsspeeldag slaagde blauw-zwart er niet in één punt te pakken. Met 3 op 15 staat het op een teleurstellende voorlaatste plaats. Toch is er bij de club van voorzitter Rik Calu geen sprake van paniekvoetbal. “Een 8-0-nederlaag lijden, dat is niet fijn, maar laat ons dat nu ook niet dramatiseren”, opent Rik Calu gelaten. “We zitten volop aan de start van het nieuwe seizoen, met een volledig nieuwe ploeg. Dit is gewoon een losstaande match, waarin het eens allemaal tegenzat. Of je nu verliest met acht of met drie tegengoals, dat maakt geen verschil.”

Een offday dus. Dat neemt niet weg dat KSV na vijf speeldagen slechts drie punten telt. “Klopt, maar ik verwacht wel beterschap en ik heb er het volste vertrouwen in dat onze coach Davy Vercruysse dat weer rechttrekt. Hij is een man van het huis. Bovendien zag de voorbereiding er goed uit. Er is geen man overboord. We beschikken over een sterke ploeg, maar vergeet niet dat we een paar geblesseerden hebben, zoals Laurens Vanden Bulcke.”

Geen doelstellingen

Met 18 nieuwe spelers beschikken jullie toch over een ruime kern om die blessures op te vangen? “Normaal wel, maar dat is de taak van de trainer. Hij is capabel genoeg om zijn ploeg samen te stellen. Ik heb Davy zelf nog niet gesproken na de match. Ze weten dat ik ook niet de man ben die na zo’n verliesbeurt gaat beginnen rondbellen en panikeren. Tijdens de volgende vergadering zal ik dat wel eens aanbrengen. Geloof me vrij dat Davy zich hier zelf ook niet goed bij voelt. Het is aan hem en niet aan mij om nu met zijn groep aan de slag te gaan. Het valt nu gewoon wat tegen. Ik wil me niet uitspreken over doelstellingen als de eindronde halen. Een rustig seizoen doormaken, dat is alles wat ik wens”, besluit de Kortrijkse voorzitter. (GH)

VC Ardooie 8 – 0 SV Kortrijk

Kortrijk: Leman (46′ B. Vanneste), Gruson, Schouttetens, Van Eygen, Knockaert, Putman, Vermaut, Janart, Caesens (77′ Machkour), Vandeplassche, Lecroart (60′ Bruneel).

Doelpunten: 1′ Staelens 1-0, 23′ en 24′ Lievens 2-0 en 3-0, 26′ Staelens 4-0, 30′ en 63′ Vackier 5-0 en 6-0, 66′ Yde 7-0, 82′ Bailliu 8-0.

Rode kaart: 32′ Gruson.

Zondag 8 oktober om 15 uur:

SV Kortrijk – RC Bissegem.