SV Ingelmunster start voorbereiding onder massale belangstelling

Het debuterende elftal bij SV Ingelmunster. © CLY

Eindelijk weer Ingelmunsters voetbal met Ingelmunsterse spelers. Afgaande op de allereerste oefenpot van de nieuwe vierdeprovincialer is de heropstart schot in de roos. Ingelmunster verloor de wedstrijd tegen Emelgem-Kachtem met 2-3.

Zo maar eventjes 280 bezoekers zakten bij een loden hitte af naar het stadion om er kennis te maken met de nieuwe spelers, trainers en omkadering. Dat belooft voor de rest van het seizoen, op voorwaarde dat de nieuwe trainers Goemaere en Verhoeyen erin slagen hun kersvers team om de rails te krijgen.

Hoe dan ook: de Ingelmunsterse supporters, en dat zijn er heel veel, staan klaar om de nieuwe ploeg in de armen te sluiten. Nu al zijn meer dan honderd abonnementen verkocht, maar na het allereerste optreden van de Brigands werd vooral in de tweede helft duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is.

Wat de matchanalyse betreft kunnen we heel kort zijn. De eerste tien minuten waren voor de bezoekers, maar voor de rest van de eerste helft was Ingelmunster de baas. De tweede helft was net andersom. Er werden wat spelers gewisseld en meteen waren de bezoekers de betere ploeg gedurende de tweede helft. De 2-0 oorsprong die werd opgebouwd door de Brigands via Pieter-Jan Debackere en Wouter Cottignies werd in de tweede helft ongedaan gemaakt door Jonas Raes, Nicolas Vanschamelhout en Sam Christiaens.

De 2-3 eindstand was uiteindelijk helemaal niet slecht voor een debuterende ploeg tegen een team dat een reeks hoger speelt. Het ziet er naar uit dat de SV-supporters een leuke tijd te wachten staat.