Supportersgroep protesteert tegen naamsverandering van Regenboogstadion naar Elindus Arena: “Tegen het mod€rne voetbal”

De boodschap van supportersgroep South Lane Crew is duidelijk.© fb
De boodschap van supportersgroep South Lane Crew is duidelijk.© fb
Redactie KW

De naamsverandering van Regenboogstadion naar Elindus Arena kan niet overal op applaus rekenen. Supportersgroep South Lane Crew hing maandagavond spandoeken op, die samen ‘verkoop ziel voor geld’ vormen.

Met behulp van mysterieuze woorden aan de rotonde van de Meersstraat en de Zuiderlaan, woonzorgcentrum De Meers en zwembad De Treffer maakte eersteklasser Zulte Waregem afgelopen weekend de nieuwe naam van het Regenboogstadion bekend. In een andere volgorde vormden de letters het woord ‘Elindus Arena’, naar de gelijknamige energieleverancier die straks zijn intrek neemt in de sfeertribune én zijn naam voor minstens tien jaar deelt met het stadion.

“In coronatijden is elke euro extra meer dan welkom, dus deze beslissing lijkt me een goede zaak voor de club”, reageert oppersupporter Joost ‘Den Tuiter’ Morjean nu. Zes jaar geleden was hij nog een fervente tegenstander van zo’n naamswijziging.

Nostalgie

Maar ook nu is niet iedereen te vinden voor de nieuwe naam. Supportersgroep South Lance Crew maakt zijn ongenoegen alvast duidelijk op sociale media en in het straatbeeld. Maandagavond verschenen er spandoeken op dezelfde plaatsen waar de mysterieuze woorden afgelopen weekend stonden. “Verkoop ziel voor geld”, vormen de doeken allemaal samen. “Het laatste stukje nostalgie dat nog aanwezig was, verkopen voor een hoop geld. Tegen het mod€rne voetbal”, hekelen de leden op hun Facebookpagina. (PNW)

1/4

2/4

3/4

4/4

1/4

2/4

3/4

4/4

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier