Supportersgroep KSV Roeselare eist duidelijkheid

Redactie KW

Een supportersgroep van KSV Roeselare wil duidelijkheid over hetgeen er de voorbije maanden precies gebeurd is. Hoewel de club terug verder kan na het tijdelijke faillissement stellen de supporters zich toch vragen over de manier van werken. “De verantwoordelijken moeten de club verlaten.”

10 september zal bij iedere KSVR-supporter in het geheugen gegrift blijven als een van de zwartste dagen in de geschiedenis van KSV Roeselare. “Als een donderslag bij heldere hemel vernamen we het nieuws over het faillissement”, aldus Dirk Van Hecke, die vrijdagavond als spreekbuis diende voor de supporters die net voor het treffen met Westerlo waren samengekomen in het supporterslokaal De Bolle. “Hoe is het zover kunnen komen”, dachten we toen. “Emoties maakten plaats voor kwaadheid en dat is dan nog op zijn zachts uitgedrukt. Ook snel werd het duidelijk wie de verantwoordelijken hiervoor waren.”

“Verantwoordelijken moeten schip verlaten”

Nadat een leverancier naar de rechtbank stapte nadat verschillende facturen niet waren betaald, werd duidelijk dat er nog heel wat leveranciers aan het wachten waren op hun centen. “Het onderzoek van de aangestelde curator en de uitspraken van de voorzitter van de rechtbank waren niet mals en logen er niet om“, vertelt Van Hecke.

“De boekhouding was rijp voor de snippermand. Bij iedere bedrijf zou de verantwoordelijke de dag zelf zijn of haar bureel mogen leeg maken. Maar niet bij KSVR.” De supporters ergeren zich over het feit dat de verantwoordelijken voor het debacle van de voorbije weken nog steeds voor KSV Roeselare werken. “Zij moeten het schip zo snel mogelijk verlaten.”

Geen heksenjacht

Ondertussen hoorden de supporters ook andere verhalen. “Zo hoorden we dat de kas van de jeugd werd leeggehaald. De jeugd was vroeger de parel op de kroon binnen KSVR. Deze werking werd misbruikt door een driekoppig team dat alle macht en alle middelen naar zich toetrok. Hierdoor verlieten tal van waardevolle medewerkers en spelers de club.”

De supporters geven aan geen heksenjacht te willen openen. “We willen weten wat er precies is gebeurd is. Wanneer we nu durven onze mening zeggen worden we gewaarschuwd voor verdere stappen. Wij willen duidelijkheid over hetgeen er gaande is binnen de club. Zoniet, zouden we zelf wel eens durven verdere stappen te nemen.” Na een samenkomst in De Bolle trok de supportersgroep naar Schiervelde om hun team aan te moedigen. “Het is niet omdat een bestuurslid zijn of haar werk niet deed… Een bestuur is maar voor even. De club, de supporters en de sfeer is er voor altijd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier