Supporters KSV Roeselare: “Zijn die zogenaamde investeerders dan nooit eens nagetrokken?”

Supporters Evelyne Vanhaverbeke, Franky Lombaert en Kris Wallaert met de trainende spelersgroep op de achtergrond. © Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

Maandagmorgen werd er gewoon getraind op Schiervelde. Aan de trainingsvlijt van de spelersgroep viel niet af te leiden dat de club weer eens op apegapen ligt. Zondag raakte bekend dat sportief directeur Jolan Fund de club wellicht heeft opgelicht en dat de bestaande investeerders er niet zijn. De supporters lijken het nu wel gehad te hebben. “Je houdt het niet voor mogelijk wat hier al jaren aan een stuk gebeurt.”

Een vorm van gelatenheid. Dat voelde je ook onder de supporters van KSV Roeselare. Nochtans was er een nieuw enthousiasme ontstaan rond het nieuwe project. Hoe het verder moet met KSV Roeselare nu de investeerders er niet blijken te zijn, dat is ook voor de fans een vraag waar ze graag een antwoord op willen. “Vraag het eens aan de slimme mensen die hier in het bestuur zitten”, klinkt het. “En zijn die investeerders nooit eens nagetrokken?”

“Wij als spelers weten ook van niks” – Dimitri Daeseleire

De spelers vatten de training aan alsof er niets aan de hand was. Terwijl er een rondootje afgewerkt werd, kwam Dimitri Daeseleire even goedendag zeggen aan de fans. Ook hij was gisteren koud gepakt door het nieuws. “Ongelofelijk, maar ook wij weten van niks.”

Ondertussen zou de geviseerde Jolan Fund in hechtenis zitten, maar wel in een andere zaak. “Het vreemde is dat wij hier horen dat spelers nog niet aangesloten zijn. Dan kun je ook niet spelen, want je bent niet verzekerd”, werpt Kris Wallaert op.

Goed contact met trainer

Franky Lombaert, al decennia lang supporter, blijft toch nog enigszins hoop koesteren. “Wij kunnen niet veel doen. Maar ik vond dat het goed ging met de club. Er werd beter gecommuniceerd door het bestuur en ook met de trainer (Karel Fraeye, red.) konden we na de trainingen openlijk praten. Dat gaf me een goed gevoel en nu krijgen we dit weer.”

Hoe het nu verder moet, daar heeft Franky ook geen pasklaar antwoord op. Dit weekend moet KSV Roeselare in principe voor de Croky Cup US Rebecquoise (tweede afdeling ACFF) gaan bekampen. “Het is nu al zes, zeven jaar dat we hier het ene na het andere meemaken. Dat ze de spelers allemaal lange contracten gaven, vond ik wat overmoedig en dat deed me denken aan de periode met Wim Deconinck. En iedereen weet hoe dat is afgelopen.”

Er was budget voor… 1B

Evelyne Vanhaverbeke maakt nog een opmerkelijk statement. “Enkele weken geleden verscheen op de site van KSVR dat de club de vacante plaats in eerste klasse B wilde innemen.” Die stek is uiteindelijk naar de beloften van Club gegaan, maar Roeselare legde zich daar niet bij neer. “Men maakte zich sterk dat er budget voor 1B was en nu zou helemaal geen budget zijn. Hoe kun je dat allemaal verklaren?”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.