Supporters gooien muntjes naar ref: 2.000 euro boete voor Cercle Brugge

Redactie KW

Cercle Brugge moet een boete van 2.000 euro betalen, omdat Brugse supporters na de thuismatch tegen KRC Genk muntstukken gooiden naar de lijnrechter. Dat heeft de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag beslist.

Scheidsrechter Verboomen schreef in een mail over Cercle Brugge-Genk van 7 december dat er na het affluiten van de competitiematch een tiental muntstukken van 20 en 50 eurocent naar assistent-ref Koen Thijs zijn gegooid. Cercle Brugge betwistte de feiten echter, omdat Verboomen of de match delegatie er geen melding van maakten in hun verslag. Ook de veiligheidsverantwoordelijke van groen-zwart was niet op de hoogte van de incidenten.

Maar de Geschillencommissie zag geen redenen om te twijfelen aan de inhoud van Verboomens mail. “Bovendien is de toepassing van een nultolerantie ten aanzien van agressie richting scheidsrechters noodzakelijk. Zelfs al misten de voorwerpen hun doelwit, het is ontoelaatbaar dat ze naar de scheidsrechter worden gegooid”, luidde het finale oordeel. Omwille van het gunstige disciplinaire verleden van Cercle Brugge werd de vordering van het Bondsparket (4.000 euro) gehalveerd. (belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.