Superstunt van KSC Blankenberge, dat Racing Club Gent uit Croky Cup wipt

Nieuwkomer Aaron Bruning opende de score voor de kustformatie. © VDB
Redactie KW

Het Racing Club Gent van Blankenbergenaar Jannes Tant werd uit de Beker van België gewipt door de ambitieuze kustformatie uit eerste provinciale.

Thuiscoach Steve Swaenepoel startte vanuit een perfecte organisatie en kwam iets na het halfuur op voorsprong via Aaron Bruning. Een schitterende doelman Brian Vandenbussche kon niet verhinderen dat Niels Elewaut in het vierde kwartier egaliseerde. De 1-1 bleef op het scorebord tot op het einde van de reguliere speeltijd.

Pal op minuut 100 kwamen de Oostvlamingen op winst via de ingevallen Bjorn Caryn. Toen zag het er slecht uit voor de lokalen. Superbrein Steve Swaenepoel greep tactisch in waardoor de wedstrijd kantelde. Giovanni Longueville egaliseerde zeven minuten voor het einde van de tweede verlenging en twee minuten later deed broer Gianni het hele stadion in euforie uitbarsten.

Steve Swaenepoel, die nooit een druppel alcohol drinkt, genoot op zijn typische rustige manier: “Dit is een hoogdag voor ons en voor heel de gemeente Blankenberge. Spijtig genoeg kunnen we niet lang genieten. De competitie begint al woensdag aanstaande. Dat blijft nog altijd ons hoofddoel. Maar een nachtje euforie mag wel, nu maar hopen op een gunstige loting maandagavond.”

KSC Blankenberge – RC Gent 3-2 (na verlengingen)

KSC Blankenberge: Vandenbussche, Gianni Longueville, Claeyssens (60′ B. Longueville), Boone, Stroo (77′ Kékessy), Dewilde, Giovanni Longueville, Feys (64′ Belpaire), Flederick, Bruning (103′ Voordecker), Van Moeffaert.

Doelpunten: 32′ Bruning 1-0, 54′ Elewaut 1-1, 100′ Caryn 1-2, 113′ Giovanni Longueville 2-2, 115′ Gianni Longueville 3-2.

(JPV/ foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier