Studaxen KSV De Ruiter nemen afscheid van het actieve competitievoetbal met nederlaag

Het doek viel zaterdag na vele seizoenen over het studaxenteam van wijkploeg KSV De Ruiter, na de laatste competitiewedstrijd van het seizoen in de reeks Gewestelijke Reserven J Studaxen. Ze verloren thuis met 3-4 tegen Winkel Sport. Bij winst had KSV een plaatsje kunnen opschuiven in de algemene rangschikking en de rode lantaarn kunnen doorgeven.

Het werd een spannende eerste helft waarin de thuisploeg voortdurend de toon zette en bij de rust een 3-0 voorsprong sprokkelde. Tijdens die eerste helft moest de thuisploeg al twee sterkhouders met fysieke kwaaltjes naar de kant halen, omdat ze al te sterk met de krachten omgingen. Net na de rust hielden de thuisjongens nog gelijke tred met de bezoekers, maar die verhoogden minuut per minuut het tempo en de thuisspelers hadden duidelijk op hun adem getrapt. Na de 1-3 vielen er voortdurend hiaten en slecht uitverdedigen was schering en inslag, de bezoekers scoorden nog driemaal in de laatste tien minuten en haalden zo nog een gevleide 3-4 overwinning binnen. Beide ploegen namen duidelijk een helft voor hun rekening, een logisch gelijkspel was een betere weergave geweest van deze partij.

“Gebrek aan instroom nieuwe spelers nekt ons”

“Het is verhaal van onze laatste twee seizoenen”, weet spreekbuis van de ploeg Emanuel Demey. “We kampen al een tijdje met een gebrek aan instroom van nieuwe spelers van boven de 30. In de reeks studaxen mag je maar drie spelers in je ploeg hebben tussen 25 en 30 jaar. De rest moet bestaan uit spelers boven de 30 jaar. De vaste groep wordt ook een jaartje ouder. De ouderdom heeft een duidelijke impact op conditioneel vlak en de ploegen van onze tegenstanders worden kwalitatief ieder seizoen beter. Bij de meesten steken er meer en meer fysieke kwaaltjes op. Het is moeilijker om soms nog met elf spelers aan een wedstrijd te kunnen beginnen.

“We vormen een echte vriendengroep en iedereen speelt met hart en ziel en toch loop je dan in het laatste halfuur meermaals tegen een pandoering aan. Een kleine twee maanden terug werd de vraag in de groep gegooid of het nog wel zin had om zo verder te gaan. We hebben dan deze logische beslissing genomen om te stoppen na dit seizoen. Een achttal spelers willen nog niet inbinden en sluiten volgend seizoen aan bij het jonge reserventeam van de club. Een tweetal zal het nog wagen bij vierde provincialer Passendale.”