Strenge regels voor Club NXT in 1B

Onder meer Maxim De Cuyper (19) kan zowel voor Club Brugge als voor Club NXT speelminuten verzamelen, al moet hij wel opletten en zich aan de regels houden. © belga
Redactie KW

Zaterdagavond starten de beloften van Club Brugge, tegenwoordig Club NXT, aan hun unieke avontuur in 1B. Eerder wisten ze al dat enkel spelers onder de 23 jaar mochten rekenen op speelminuten. Nu komen daar nog enkele regels bij.

Zaterdagavond om 20u45 op RWDM is het zover: het debuut van de beloften van Club Brugge in 1B. Eerder was al duidelijk dat enkel spelers onder de 23 jaar mogen aantreden in het elftal, maar nu zijn er dus nog specifiekere regels meldt HLN.

Sowieso komen enkel De Ketelaere (19), Van Den Keybus (19), Diatta (21), Kossounou (19), Van Der brempt (18), De Cuyper (19), Badji (18), Shinton (19) en Lammens (18) uit het A-elftal in aanmerking op speelminuten bij de beloften. Maar ze moeten wel opletten. Een speler die bijvoorbeeld vijf keer of meer aan de aftrap in 1A verscheen, hoeft niet meer te hopen op extra speelminuten in 1B want dat mag niet. Wie vijftien keer minstens 45 minuten speelt tijdens een wedstrijd met het A-elftal, mag het vergeten in 1B.

Ook wie voor de twee ploegen in hetzelfde weekend in actie wil komen, moet opletten. Een speler die in de basis start bij de eerste ploeg of invalt en minstens 45 minuten speelt, kan datzelfde weekend niet meer aantreden bij de beloften. Wanneer de wedstrijd van Club Brugge later in het weekend van dan die van Club NXT, dan gelden de regels voor het weekend daarop.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.