Straf: Nathan (11) uit Ledegem jongleert 138 baltoetsen bij elkaar in één minuut

Redactie KW

Nathan Huygevelde uit Ledegem kroonde zich daarmee in Kortrijk tot de beste balgoochelaar van de hele wedstrijd.

Nathan Huygevelde uit Ledegem heeft de eerste preselectie van de Keep It Up Challenge in Kortrijk op zijn naam geschreven. Verzekeringsmaatschappij AG Insurance organiseert daarvoor preselecties bij AA Gent, KV Mechelen, KV Oostende, KSC Lokeren, KV Kortrijk, RSC Charleroi en SV Zulte Waregem.

Zoals alle deelnemers kreeg de 11-jarige Nathan, die zelf al 6 jaar bij Kortrijk speelt, één minuut de tijd om de bal zo vaak mogelijk te tikken zonder dat deze de grond raakt. Zijn jongleerkunsten waren goed voor maar liefst 138 baltoetsen en niemand van de andere deelnemers wist beter te doen. Zijn papa Yves Huygevelde is dan ook bijzonder trots: “Oefening baart kunst. Nathan heeft zeker talent, maar het is vooral dankzij zijn doorzettingsvermogen dat hij al zover is geraakt. We kijken al uit naar de finale!”

Straf: Nathan (11) uit Ledegem jongleert 138 baltoetsen bij elkaar in één minuut

Nathan wordt voor zijn overwinning in de eerste preselectie in Kortrijk beloond met een voetbaltafel. In april of mei mag hij het in het Guldensporenstadion opnemen tegen de winnaar van de tweede Kortrijkse preselectie. De finalist die het snelst al jonglerend van de doellijn de middellijn bereikt, is de winnaar en wordt nog eens beloond met twee jaarabonnementen.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.