Stoke City verhuurt Thibaud Verlinden aan derdeklasser Bolton Wanderers

Thibaud Verlinden, hier in het rood-wit van Stoke City. © Getty Images
Redactie KW

Stoke City, rode lantaarn in de Engelse tweede klasse, heeft maandag bekendgemaakt onze landgenoot Thibaud Verlinden tot Nieuwjaar uit te lenen aan Bolton Wanderers, rode lantaarn in de Engelse derde klasse.

De twintigjarige Verlinden, zoon van voormalig Club Brugge-doelman Dany Verlinden, maakte in de zomer van 2015 de overstap van de jeugdreeksen van Standard naar toenmalig Premier League-team Stoke City. In het voorjaar van 2018 verhuurde Stoke onze landgenoot, een buitenspeler, al eens aan de Duitse tweedeklasser St. Pauli. Bij Stoke, waar hij nog een contract heeft tot medio 2022, kwam Verlinden de voorbije seizoenen maar tot zeven officiële duels.

Bolton Wanderers kreeg vorige week woensdag pas de bevestiging dat het in de League One kan blijven spelen. Het bedrijf Football Ventures heeft de viervoudige winnaar van de FA Cup gekocht en daarmee werd een oplossing gevonden voor de grote schuldenlast. Bolton kampte geruime tijd met financiële problemen. De club bevond zich sinds mei in staat van faillissement en moest mede daardoor met twaalf punten aftrek aan de nieuwe competitie in de League One beginnen. Bolton, opgericht in 1874, speelde in 2012 nog in de Premier League.

(BELGA)