Stijn Desmet blijft trainer van Jong Male ondanks aanbod van Deinze

Stijn Desmet verlaat Jong Male niet. © JPV
Redactie KW

Stijn Desmet, kersvers T1 van Jong Male VV, kreeg een aanbod van KMSK Deinze in 1B. Supporters van Jong Male VV mogen echter op beide oren slapen want Stijn zal Jong Male niet in de steek laten en opteert voor een duobaan. Een serieuze belasting maar haalbaar volgens de succescoach.

We legden ons oor te luisteren bij Guido Vandille, voorzitter van Jong Male VV: “Stijn Desmet is inderdaad door KMSK Deinze uit 1B gecontacteerd om als professioneel physical coach aan de slag te gaan. Beroepshalve heeft dit voor hem een belangrijke impact, gezien zijn tewerkstelling in het onderwijs, bij UGent. Het spreekt voor zich dat dit sportief voor een jonge trainer een droomscenario is. Maar Stijn is ook realistisch genoeg om in te zien dat wat in het begin een droom lijkt op termijn iets anders kan worden, zeker in het voetbal. Op deze basis is het de wens van Stijn om ook bij ons verder aan de slag te blijven.”

“Gisterenavond voerden wij een gesprek met Stijn. Beide partijen hebben de bedoeling om de samenwerking verder te zetten in combinatie met het aanbod bij KMSK Deinze. Dit zou mogelijk zijn, gezien aldaar uitsluitend tijdens de dag geoefend wordt en Stijn dus verder ‘s avonds bij ons zijn trainingen kan verzorgen. Het belangrijkste lijkt me dat ook Stijn zeer graag het project Jong Male verder wil afwerken.”

“Ik kan namens onze Raad van Bestuur meedelen dat de samenwerking gewoon verder loopt. Stijn blijft hoofdcoach en verzorgt de oefensessies en zoveel mogelijk de begeleiding van de wedstrijden. Uitzonderlijk kan het gebeuren dat hij de wedstrijden van KMSK Deinze moet bijwonen, maar dit wordt dan wekelijks bekeken om al dan niet onze betreffende wedstrijd op de planning te wijzigen inzake dag of uur, mits uiteraard ook het akkoord van de betrokken opponent. Op vandaag is iedereen, ook de spelers, opgelucht dat de samenwerking zoals deze nu is, intact blijft.”

(JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier