Stijn De Deygere verlaat (ondanks eerder akkoord) na tien seizoenen KFC Izegem

Stijn De Deygere volgde Tom Coghe op als kapitein van KFC Izegem, maar zijn tiende seizoen wordt meteen ook zijn laatste. © VDB
Wouter Vander Stricht

KFC Izegem bestaat volgend seizoen niet meer. Het gaat op in de fusie met OMS Ingelmunster tot KFC Mandel United. Kapitein Stijn De Deygere had eerder een (mondeling) akkoord bereikt met KFC Izegem, maar gaat nu niet in zee met de fusieclub. “Een gebrek aan respect voor de club”, vindt Mario David. Stijn De Deygere staat in de belangstelling van onder meer SK Oostnieuwkerke. “Maar ik heb er nog niet getekend”, klinkt het.

Eerder al liet rechtsachter Karsten Delrue zijn ook al mondelinge overeenkomst met KFC Izegem voor wat ze was en verkoos zijn ex-club FC Gullegem boven fusieclub KFC Mandel United. In Izegem gonsde het ook al een tijdje van de geruchten dat de deal tussen de Izegemse kapitein Stijn De Deygere en de fusieclub op losse schroeven stond. En dinsdagavond kwam het tot een breuk tussen beide partijen.

Mario David bevestigde namens de Izegemse beheerraad het nieuws. “We hadden een overeenkomst met Stijn voor KFC Izegem, die stond evenwel nog niet op papier. We wilden die honoreren met KFC Mandel United, maar plots kwam Stijn met nog andere eisen op de proppen. Voor ons is dit woordbreuk, wij gaan niet mee in de opbod. Zelf zit ik nog maar een jaar bij KFC Izegem, maar ik vind het vooral een gebrek aan respect voor onze voorzitter Paul Seynaeve die hier al ruim tien jaar ieder contract stipt naleeft.”

Stijn De Deygere ontkent de breuk uiteraard niet. “Ik had een compensatie gevraagd voor de extra verplaatsingen naar Ingelmunster”, aldus de Roeselarenaar. “De fusieclub wou daar niet op ingaan. Hun goed recht, maar ik kan ook elders terecht.”

De Deygere zou in de belangstelling staan van eersteprovincialer KSK Oostnieuwkerke. “Ik ben daar gaan praten, het is een ambitieuze club. Ze willen op korte termijn naar derde amateurklasse. Maar ik heb er nog niet getekend. En er zijn ook andere ploegen die interesse tonen.”

Stijn De Deygere zal tien seizoenen voor KFC Izegem gevoetbald hebben, daarvoor speelde hij KSV Rumbeke en VK Kachtem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.