Steve Beyst (34) volgt Alain Detavernier op bij GL Ruiselede

Trainer Alain Detavernier werd vorige zaterdagnamiddag ontslagen bij GL Ruiselede. © WV
Redactie KW

Het kernbestuur van GL Ruiselede bereikte in de vooravond een akkoord met Steve Beyst om de ontslagen trainer Alain Detavernier op te volgen.

Steve Beyst was op dit moment beloftetrainer bij Dosko Kanegem in tweede provinciale. Steve was zelf zes seizoenen actief als speler bij Ruiselede, hij heeft ook zeven seizoenen op de teller bij de ploeg waar hij tot op heden de beloften trainde. Hij was ook twee seizoenen speler bij KFC Aarsele.

De Groene Leeuwen opteren voor het eerst voor een jonge ambitieuze trainer, vanaf donderdag neemt hij de leiding van het eerste elftal in handen. “Mijn ambitie was ooit hoofdtrainer te kunnen worden van een eerste elftal. Ik hoop meer uit deze ploeg te kunnen halen dan wat ze tot op heden presteerden. Ik zag de ploeg zondag aan het werk tegen vice-leider Aartrijke. Ze hielden deze ploeg 70 minuten in de tang en hadden 10 minuten voor het einde een 1-0 voorsprong, maar de 1-1 was onterecht en dat nekte de ploeg want het werd nog een zwaar 1-4 verlies. Toen zag ik dat de ploeg nog fysiek tekort schoot en dat ik ook nog de organisatie zal moeten bijstellen. Ik werk graag met jonge spelers en ben klaar om deze mooie uitdaging aan te gaan”, besloot Steve in een kort telefonisch onderhoud.

(FBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier