Sterspeler verlaat Tomorrowland voor bekerduel, schiet ploeg naar volgende ronde en feest voort

Redactie KW

De 20-jarige Simon Verhelst kan terugblikken op een op z’n minst gezegd afwisselend weekend.

De 20-jarige voetballer die tegenwoordig voor Wevelgem City speelt, is vaste klant op Tomorrowland, het populaire festival op de Schorre in Boom. Maar toen Verhelst de loting voor de Beker van België vernam, zag het er even niet goed uit. Zijn club, Wevelgem City (tweede provinciale) moest op zondag 26 juli aantreden tegen vierdeklasser KSCT Menen, nota bene zijn ex-club. Simon Verhelst besloot in plaats van z’n voetbalsloffen eens zijn stoute schoenen aan te trekken en hij ging aan z’n nieuwe trainer vragen of hij toch naar Tomorrowland mocht gaan, op voorwaarde dat hij terug zou zijn voor de match om 16 uur.

Sterspeler verlaat Tomorrowland voor bekerduel, schiet ploeg naar volgende ronde en feest voort

De trainer kende de gunst toe aan zijn sterspeler en heeft zich dat niet beklaagd. Simon Verhelst kwam zondag, na drie dagen feesten, even terug naar Wevelgem, 150 km verderop. “Ik was al van donderdagmorgen in Boom en ben dan zondagmiddag vertrokken”, vertelt Simon. “Of ik het weekend op water en cola heb overleefd? Toch niet. (lacht) Maar de zaterdag heb ik het toch wat kalmer aan gedaan met het oog op de match zondag. En ik moest ook met de wagen naar Wevelgem hé.”

Gespeeld op pure adrenaline

Of drie dagen festival geen roofbouw plegen op het lichaam van een sportman? “Ik had het ook niet verwacht, maar de vorm was super”, zegt Simon. “Ik was super gemotiveerd en zat vol adrenaline. Twee jaar geleden heb ik trouwens ook gespeeld voor Menen net na Tomorrowland en dat was toen ook mijn beste voorbereiding.”

De vrienden op Tomorrowland volgden de match via Snapchat

De vorm vertaalde zich ook in het matchverloop, want Simon Verhelst scoorde twee wondermooie treffers. Zijn club gaat daardoor verder in de beker van België na 3-1 winst tegen topfavoriet KSCT Menen. De vrienden in Boom konden intussen het wedstrijdverloop volgen via Snapchat. Simon Verhelst zelf kreeg een applausvervanging. Na de wedstrijd ging hij nog de supporters van Wevelgem én Menen groeten… en daarna vertrok hij weer naar Boom. “Ik moest er zeker voor 21 uur zijn, want daarna kon je niet meer binnen”, aldus Simon.

Hij was netjes op tijd op het spetterende slot van het festival mee te beleven en blikt terug op een fantastisch weekend. “Of ik het iedereen kan aanraden? Eigenlijk wel. Ik was na afloop wel redelijk moe, maar het was een fantastische ervaring.”

De trainer weet dus wat hem te doen staat : volgend seizoen met de hele kern naar Tomorrowland en dan gegarandeerd een sportief succes!

(MP/FV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.