Start in mineur voor Torhout KM bij Ninove: 3-0 verlies

(archiefbeeld) © VDB

Torhout KM is niet goed gestart aan de nieuwe competitie. Bij neofiet Ninove, dat nog op het elan van zijn kampioenschap in eerste provinciale doorging, verloor het met 3-0.

Er viel weinig af te dingen op de thuisoverwinning van de Oost-Vlamingen, die efficiënter waren en ook beter in de combinatie. De onverwachte afwezigheid van spelverdeler Lagrou was geen echt excuus.

Al bij de eerste hoekschop kopte De Wannemaeker binnen, Schamp was de aangever (1-0). Tien minuten later dezelfde acteurs, Schamp met de hoekschop, De Wannemaeker dit keer op de bovenkant van de lat. Tussenin had een vrije trap van Frederik Declercq net iets te veel hoogte. Schamp testte halfweg de eerste helft nog eens de vuisten van Meeuws. De auteur van het doelpunt mocht zich gelukkig prijzen dat hij na 35 minuten slechts geel kreeg van referee Bert Verbeke, toen hij met gestrekt been doorging op Laurenz Simoens. Ook Couwyzer kreeg nog geel voor de rust. Halfweg 1-0 en niet onverdiend, maar alles nog speelbaar. Hollebeke en Couwyzer moesten plaatsruimen voor Catteeuw en Steur.

Tien minuten na de pauze werd de match beslist toen Gomez Romero een voorzet van Schamp ongehinderd kon binnenkoppen (2-0). Een fase had de match nog een ander gezicht kunnen geven toen drie minuten na die 2-0 Ballegeer net te kort kwam om een vrije trap van Declercq over de lijn te duwen. Schamp kwam twee keer dicht bij de 3-0, Vanaudenaerde ontsnapte ook aan rood (kreeg wel geel, net als Declercq even later), en de 3-0 kwam er toch via Gomez Romero die op een verre bal van Decrick alleen voor Meeuws kwam en de bal over de doelman stifte (3-0). Trainer Degomme bracht nog de jonge Samyn in, maar het gevaar kwam er voor de thuisploeg via counters. Het vizier stond niet meer goed. Nieuwe verdediger Schmisser moest duidelijk nog wennen.

Torhout speelde met: Meeuws; Simoens, Schmisser, Vanaudenaerde, Mestdagh; Ballegeer, Declercq (74′ Samyn); Hollebeke (46′ Catteeuw), Couwyzer (46′ Steur), Vanhaecke; Coppin.

Doelpunten: 7′ De Wanneemaeker 1-0; 62′ Gomez Romero 2-0; 69′ Gomez Romero 3-0.