Standard-Zulte Waregem eindigt definitief op 1-2, geen match achter gesloten deuren

Redactie KW

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft zich woensdagmiddag uitgesproken over de zaak tussen Standard Luik en SV Zulte Waregem.


© BELGA

Daarbij werd de beslissing van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om de Luikenaars één wedstrijd zonder thuisfans op te leggen – naar aanleiding van onlusten tijdens de wedstrijd van 19 oktober tegen Zulte Waregem – ongedaan gemaakt. De geldboete van 5.000 euro die daarmee gepaard ging, blijft wel behouden.

Niet alleen hoeft Standard dus geen wedstrijd achter gesloten deuren meer te vrezen, ook de 0-5 forfaitnederlaag tegen Zulte Waregem werd geschrapt. Het BAS besliste om de uitslag te herleiden tot 1-2 voor Zulte Waregem, dat was overigens de stand op het moment dat de wedstrijd in de 89e minuut definitief stilgelegd werd door de scheidsrechter.

De Geschillencommissie Betaald Voetbal van de KBVB had zich op 28 oktober uitgesproken over de zware supportersrellen die op 19 oktober een einde maakten aan de competitiewedstrijd tussen Standard en Zulte Waregem. Standard werd veroordeeld tot het spelen van één match achter gesloten deuren, 5.000 euro geldboete en een 0-5 forfaitnederlaag. De Rouches tekenden beroep aan tegen die beslissing, met succes, zo blijkt nu. Enkel de geldboete blijft behouden uit de originele sanctie die door de voetbalbond opgelegd werd.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.