Stan Braem en Dirk-Jan Dewaegemaeker (KSKV Zwevezele A, 2A)

Dirk-Jan Dewaegemaeker en Stan Braem na het gelijkspel tegen Merelbeke. © WDV
Redactie KW

Bruggeling Stan Braem (22) en Lauwenaar Dirk-Jan Dewaegemaeker (22) zijn samen goed voor 18 doelpunten in de negen gespeelde wedstrijden dit seizoen. Zij kunnen een belangrijke rol spelen in de beslissende match tegen Ninove voor de eerste periodetitel. Die tegenstander staat mee aan de leiding. Het 2-2 gelijkspel tegen Merelbeke van vorige speeldag maakt het voor de mannen van trainer Hans Cornelis wel iets moeilijker.

Stan Braem : “Ik begon bij de jeugd van Eendracht Brugge om dan als 12-jarige over te stappen naar KVC Wingene waar ik drie jaar bleef. Dan naar Dosko Sint-Kruis waar ik in de eerste ploeg bij vierdeprovincialer terecht kwam en in 2017 dertig doelpunten scoorde en ook de titel pakte. In mijn tweede seizoen bij die club kon ik na een eindronde opnieuw promoveren. Ik scoorde er toen 32 doelpunten. Dan koos ik voor FC Varsenare waar ik 41 keer raak trof en kampioen werd in tweede provinciale. Dan volgde de overstap naar eerste provincialer SV Oostkamp dat in 2020 naar derde nationale promoveerde. Voor die ploeg scoorde ik 28 keer in 24 wedstrijden. In vijf jaar heb ik evenveel keer gepromoveerd en zette nog een stapje hoger bij KSKV Zwevezele.”

Dirk-Jan Dewaegemaeker : “In mijn jeugdjaren speelde ik bij SK Roeselare en KV Kortrijk. Dan kwam ik bij Menen waar ik de eerste ploeg haalde en scoorde er in het totaal een twaalftal keer, de B-ploeg inbegrepen. Ik bleef daar dus niet lang en zocht ook andere oorden op.”

Om welke reden kwam je bij KSKV Zwevezele spelen?

Stan Braem : “In mijn loopbaan heb ik altijd geprobeerd om een stapje hogerop te zetten en zo kwam ik bij Zwevezele terecht. Het is de ambitie van de club, hun voorzitter Paul Degroote en alle spelers om zo hoog mogelijk te spelen. Dat strookt dus met mijn ambitie. Het is ook een ploeg die niet met lange ballen werkt maar goed en mooi voetbal brengt en dat ligt mij wel.”

Dirk-Jan Dewaegemaeker: “Dat ik twee jaar geleden bij Zwevezele kwam spelen, heeft voor een groot deel dezelfde reden als bij Stan. Ik heb vorig seizoen wel moeten knokken om in de fanion een plaats te krijgen. De grote concurrentie in de kern heeft daar veel mee te maken. Dit seizoen verloopt tot nu toe prima met reeds 7 goals op mijn naam.”

Hoe verloopt het spel met twee spitsen bij KSKV?

Stan Braem: “Als je ons doelpuntensaldo bekijkt, samen 18 doelpunten in 9 wedstrijden, is dat prima. Wij werken voor elkaar en zijn ook heel complementair.”

Dirk-Jan Dewaegemaeker: “Het is een feit dat we zeer complementair zijn. We bewegen ook goed rond elkaar en kunnen mekaar er zo doortrekken in moeilijke situaties. We hebben ook een goede aanvoer vanuit het middenveld en hoog spelende flanken. Ik denk dat we van die flanken heel wat assists gekregen hebben.”

Hoe kijk je terug op het 2-2 gelijkspel tegen Merelbeke?

Stan Braem: “Voor mij verliep die niet zo best want ik moest in de tweede helft geblesseerd vervangen worden na gescoord te hebben. In de eerste werd ik op een lelijke manier getackeld en zo werd mijn enkel reeds geraakt. Na de rust werd ik bij een hoekschop gehinderd, kwam verkeerd neer en trapte de tegenstander nog eens op mijn voet. Einde verhaal voor mij, heel jammer. We stonden 0-2 voor en dan waren er enkele wissels en was het iets moelijker om de bal bij te houden. Het veld werd iets zwaarder en er stonden meerdere plassen op het terrein zodat we ons eigen spel niet zo goed mee konden spelen. We speelden ook niet volwassen genoeg om de wedstrijd uit te spelen en de drie punten te pakken. Onze kapitein Verzele kreeg dan op de koop toe nog rood, naar mijn inzien was dat een compensatiegeval. Het bleef bij dat ene puntje.”

Hoe kijk je vooruit naar de match tegen Ninove?

Stan Braem:“Winnen is wat we moeten doen volgens mij. Iedere speler van geel-zwart moet vanaf minuut 1 scherp staan en de match heel volwassen spelen. Als we die titel niet pakken zal er zeker ontgoocheling zijn. We zullen zeker goed voorbereid zijn door onze trainers al weet ik nog niet of mijn enkelblessure me zal beletten om er bij te zijn. Ik zal er alles aan doen om speelklaar te zijn voor die toch wel cruciale wedstrijd op het einde van de eerste periode.”

Dirk-Jan Dewaegemaeker: “We hadden het in de tweede helft niet makkelijk door de staat van het veld. Ik denk dat het op eigen veld tegen Ninove ook zo zal zijn, ons veld ligt er ook niet ideaal bij. Niet verliezen zal belangrijk zijn, winst levert ons de periodetitel op. Beide ploegen hebben evenveel winstmatchen en gelijke spelen. Dan speelt denk ik het doelpuntensaldo. Daarin hebben wij de bovenhand. Als we de eerste periode niet binnenhalen, zal er wel ontgoocheling zijn. De competitie is echter nog lang, er zijn dan nog 20 wedstrijden en ons doel is op het einde zo hoog mogelijk te staan. Dit zit dan dus nog altijd in de mogelijkheden”. (WD)

Zondag 7 oktober om 14.30 uur: KSKV Zwevezele A – Ninove.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier