Stad Ieper investeert in kunstgras voor KSK Vlamertinge

De aanleg van het kunstgrasveld is volop bezig. © Stad Ieper
Redactie KW

Nu de voetbalcompetitie stilligt, werden de werken aangevat voor de aanleg van een kunstgrasveld in Vlamertinge. De werken moeten afgerond zijn tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen, tenzij de maatregelen voor het coronavirus nog roet in het eten zouden gooien.

Er werd op 1 juni al gestart met de aanleg van het nieuwe veld. “De werken zijn echt wel broodnodig om de spelers in goede omstandigheden te laten sporten”, vertelt schepen van Sport Patrick Benoot. “Doordat voetbalclubs een steeds grotere werking hebben voor jeugd en volwassenenteams wordt de nood aan bijkomende terreinen alleen maar groter. Omdat kunstgrasterreinen een intensiever gebruik toelaten dan natuurgras biedt dit een oplossing op termijn aan de stijgende vraag naar voldoende terreinen. Bijkomend voordeel van kunstgras is ook dat het niet beregend hoeft te worden, wat in deze tijden een niet te onderschatten voordeel is.”

In 2018 werd als een kunstgrasveld aangelegd in Boezinge ter vervanging van het hoofdterrein. Voor deze legislatuur waren er fondsen voorzien voor de aanleg van nog een bijkomend terrein. De nood was het grootst bij KSK Vlamertinge. “Niet alleen omdat er de laatste jaren nogal wat problemen waren met het natuurgras, maar ook in functie van de uitbreiding van hun jeugdwerking, een tweede ploeg in vierde provinciale en de opstart van het damesteam”, klinkt het bij het stadsbestuur. “Dit nieuwe terrein zal ook beschikken over energiezuinige ledverlichting, wat ook een flinke besparing op de elektriciteitsfactuur betekent. Het oude hoofdterrein beschikte niet over verlichting. De werken vorderen goed en het nieuwe terrein zou speelklaar moeten zijn tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier