Stad Brugge weigert aanvraag voor supportersdorp van VV Coxyde

Redactie KW

Voor de achtste finales in de Beker van België, dinsdag op het veld van Cercle Brugge, wilde VV Coxyde een eigen ‘dorp’ voor de meer dan duizend meegereisde supporters neerpoten in het centrum van Brugge, maar het stadsbestuur heeft dat geweigerd.


VV Coxyde speelt volgende dinsdag op het veld van Cercle Brugge in de achtste finales van de Beker van België. Blauw-wit zal er gesteund worden door meer dan 1.000 supporters en daarom wilde VV Coxyde uitpakken met een KVVC-dorp. Helaas voor de Koksijdenaars gooit het stadsbestuur van Brugge roet in het eten.

Het stadsbestuur van Brugge weigert – na advies van de politie – de organisatie van het KVVC-dorp op de accommodatie van Eendracht Brugge. Volgens de ordediensten zou het ‘dorp’ zich bevinden in de zone van de thuissupporters en kan dat leiden tot problemen.

VV Coxyde maakte dit nieuws bekend via de officiële website. De club vraagt zich luidop af of ze een slechte naam heeft. Allicht zullen de bussen met KVVC-fans onmiddellijk worden doorverwezen naar de uitvakken. Daar zou nu toch werk gemaakt worden van een bierstand en een hamburgertent.

(DD)