Sportpetje af voor… Louis Vandepitte, die scoort tegen Blankenberge en zo De Ruiter mee aan de leiding helpt

Lode Blomme

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter die een goede prestatie neerzet, maar daarbij niet de nationale media haalt. Deze week viel ons oog op Louis Vandepitte, die scoorde in de 2-1-zege van De Ruiter tegen Blankenberge en zo zijn ploeg in polepositie brengt in de titelstrijd in tweede provinciale A.

Blankenberge kon zaterdagavond mits winst de titel vieren op het veld van SV De Ruiter, maar daar stak de thuisploeg dus een stokje voor. De kustploeg kwam na 20 minuten wel 0-1 voor, maar een kwartier later stelde Louis Vandepitte gelijk. De Rumbekenaar, die eerder al bij de laatste drie genomineerden was in de Golden Palace Ball mocht alleen op doel af en werkte beheerst af.

Nog voor de rust scoorde Piceu vanop afstand de 2-1, meteen de eindstand in de topper. De Roeselaarse wijkploeg komt zo op het ideale moment aan de leiding: met nog 1 wedstrijd heeft het zijn lot in eigen handen en mits winst komend weekend is de ploeg van trainer Filip Comptaert altijd kampioen. Op de slotspeeldag (zondag 23 april) speelt De Ruiter op verplaatsing bij nummer vier Zedelgem. Na de massale opkomst in de topper van afgelopen weekend wordt het over twee weken ongetwijfeld een Roeselaarse volksverhuizing richting Zedelgem. Blankenberge ontvangt dan SK Staden, dat 12de staat.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.