Sportpetje af voor… Jamaïque Vandamme, die als speler, kapitein én trainer eerste zege boekt

Lode Blomme

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter die een goede prestatie neerzet, maar daarbij niet de nationale media haalt. Deze week viel ons oog op Jamaïque Vandamme, die als speler-trainer van VV Coxyde na een gelijkspel vorige week nu ook de eerste driepunter pakte met de eerste amateurklasser.

Een dag voor dat zijn ex-ploeg KSV Roeselare de eerste periode pakte in eerste klasse B en zo op twee wedstrijden van eerste klasse A staat, mocht Jamaïque Vandamme als speler-trainer van VV Coxyde de eerste overwinning van het seizoen voor de kustploeg vieren. De 31-jarige Oostendenaar doet met een 4 op 6 meteen stukken beter dan zijn voorgangers Hugo Vandenheede en Frank Claeys, die dit seizoen met Coxyde slechts één puntje puurden uit acht wedstrijden.

Vorige week al pakte Coxyde een hoopgevend punt op het veld van White Star Brussels. Door afgelopen weekend in een zespuntenduel Sprimont met 2-3 te verslaan mengt Coxyde zich na een sportief en extrasportief uiterst moeizaam seizoensbegin nu zelfs weer in de degradatiestrijd in de eerste amateurklasse. Beide ploegen delen nu de laatste plaats en hebben vijf punten. Een geslaagd debuut dus voor Jamaïque Vandamme als trainer, terwijl hij zich ook als speler belangrijk toont: zowel tegen Brussels als tegen Sprimont scoorde hij het eerste Koksijdse doelpunt. Vandamme is overigens ook kapitein van de ploeg en gunde zichzelf in de slotminuut een applausvervanging.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.