Sportpetje af voor… Frederik Declercq, die OMS de zege bezorgt met twee vrije trappen

Foto Bart © VDB
Lode Blomme

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter die een goede prestatie neerzet, maar daarbij niet de nationale media haalt. Deze week viel ons oog op Frederik Declercq van OMS Ingelmunster, die zaterdagavond twee vrije trappen scoorde in de topper in de derde amateurklasse tegen Ninove.

OMS Ingelmunster won uiteindelijk met 3-0 waardoor het zijn tweede plaats in het klassement verstevigt. Het team van trainer Lieven Gevaert is dit seizoen nog steeds ongeslagen en moet enkel leider Wetteren, dat twee punten meer telt, laten voorgaan. Held van de avond zaterdag was centrale verdediger Frederik Declercq. Hij brak rond het uur de ban voor zijn ploeg met een weergaloze vrije trap van op eigen helft. Enkele minuten voor tijd zette ‘Fredje’ OMS op rozen met zijn tweede vrijetrapgoal van de avond.

Vooral de eerste was een echt pareltje: na een fout op Aurelien Lecaillier legt de nummer acht van Ingelmunster de bal klaar voor zijn ploegmakker, die het leer van op ruim 50 meter prompt in de winkelhaak jaagt. Doelbewust, want hij zag de keeper van Ninove te ver uit zijn doel staan. Ook de tweede goal was een knap aangesneden vrije trap van op ruime afstand, waarop de bezoekende doelman wel niet vrijuit gaat. OMS-goaltjesdief Thor Laleman zorgde uiteindelijk voor de 3-0-eindcijfers.

Kachtemnaar Frederik Declercq, die intussen in Meulebeke woont, staat bekend om zijn uitstekende traptechniek. De ex-speler van KSV Ingelmunster, Harelbeke, WS Lauwe, Roeselare, Oudenaarde, KV Kortrijk en Deinze is bezig aan zijn eerste jaar bij OMS en scoorde dit seizoen al zes keer.