Sportpetje af voor… Dumitru Cosmin Munteanu, die met een hattrick Oostnieuwkerke naar het behoud schoot

Lode Blomme

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter die een goede prestatie neerzet, maar daarbij niet de nationale media haalt. Deze week viel ons oog op Dumitru Cosmin Munteanu, die zondag drie keer scoorde in de 3-1-zege tegen Eernegem. Daardoor kon Oostnieuwkerke op de laatste speeldag en na een onwaarschijnlijke terugkeer alsnog het behoud in eerste provinciale afdwingen.

SK Oostnieuwkerke begon het seizoen met een rampzalige 0 op 36. Het sprokkelde zijn eerste punten van het seizoen pas op 27 november, een 0-1-zege Adinkerke. Niemand die op dat moment dan ook maar een cent gaf dat Oostnieuwkerke zich zou kunnen handhaven in eerste provinciale. Maar met de Roemeen Dumitru Cosmin Munteanu streek er een goaltjesdief neer en toen ook de anciens Wim Acke en Steven Vandeportaele werden teruggehaald, begon het geloof in de redding te groeien.

Een ijzersterke terugronde werd op de laatste speeldag van de reguliere competitie afgesloten met een 3-1-zege thuis tegen Eernegem. Dumitru Cosmin Munteanu zette de kers op de taart van zijn puike seizoen met een hattrick en enkele fraaie doelpunten. Oostnieuwkerke verzekert zich zo op het nippertje van het behoud: zelfs als Vlamertinge en/of Wervik zouden degraderen uit de derde amateurklasse kan de ploeg van coach Jeffry Verhoeven niets meer overkomen. Bovendien kondigt het zich als een ambitieuze ploeg aan voor volgend seizoen. Zo komt onder meer Stijn De Deygere over van KFC Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.