Sportpetje af voor… Bram Paepe, onklopbaar tegen KFC Izegem

Foto Bart © VDB
Lode Blomme

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter die een goede prestatie neerzet, maar daarbij niet de nationale media haalt. Deze week viel ons oog op doelman Bram Paepe van R. Knokke FC, die niet te passeren viel in het West-Vlaams onderonsje in tweede amateurklasse tegen KFC Izegem.

De kustploeg pakte recent een knappe 22 op 24 en blijft derde in de stand. De zege van afgelopen zondag heeft het wel grotendeels te danken aan Bram Paepe. De 30-jarige Assebroeknaar hield de nul tegen rood-zwart na enkele miraculeuze reddingen. In één en dezelfde fase hield hij zowel Betremieux, Gombami als Opbrouck van de gelijkmaker en nog voor de rust raakte ook Omedjeber niet voorbij de Knokse goalie

Knokke won uiteindelijk met 0-2 na twee goals van Staelens, maar na het laatste fluitsignaal vielen de bezoekers toch vooral hun keeper in de armen. Ook in de tweede helft was Paepe immers niet te kloppen. Met enkele knappe saves op pogingen van Pyck, Opbrouck en Verkindere hield hij de nul op het bord. Meteen toont Paepe waarom hij bij Knokke de jongste weken de voorkeur krijgt op zijn concurrent Brecht Laleman.

Bekijk de vele reddingen van doelman Bram Paepe in onderstaand filmpje.