Sportief verantwoordelijke KSV Oostkamp: “Niet bang om te promoveren”

Patrick Geers
Redactie KW

De maand april oogt wondermooi voor de jongens van coach Dieter Lauwers. Er werd met 0-2 gewonnen in Rumbeke en nu staan twee opeenvolgende derby’s gepland: op bezoek bij KFC Varsenare en vervolgens op de Valkaart tegen het afscheidnemend VV Westkapelle.

Als speler was Patrick Geers een robuuste verdediger. Na zijn spelerscarrière werd hij, samen met drie vrienden, verzocht tot het bestuur toe te treden. Voormalig voorzitter Eric Lambert nam hiertoe het initiatief. Wie Patrick niet kent, denkt dat hij een emotieloze ploegleider is. Wie tot zijn vriendenkring behoort, weet beter. “Drie jaar geleden coachte mijn maatje Rik De Mil ons geheel en promoveerde naar eerste provinciale. We gunden hem zijn vertrek naar Club Brugge. Momenteel is hij daar verantwoordelijk voor de beloften. Van een glanscarrière gesproken! We zijn overigens vrienden gebleven en plannen regelmatig een etentje met de vrouwen mee.”

“De opvolging van Rik zadelde ons op met een fikse uitdaging. De Mil vervang je niet zomaar. Na lang nadenken en selecteren tussen ontelbare kandidaten opteerden we voor Dieter Lauwers: een schot in de roos. Hij beëindigt straks zijn derde jaar in ons midden. Zijn visie komt perfect overeen met onze betrachtingen. Zijn stijl oogt anders, zowel op als naast het veld. Feestjes bouwen lijkt me niet aan hem besteed. Dat hoeft ook niet. Hij voerde een alternatieve manier van voetballen in, hetgeen leidde tot het huidige succes.”

“Dankzij een combinatie van ons voetballend vermogen, doorzicht en vriendschap hebben wij ons geplaatst voor de nacompetitie: een beloning voor allen die KSV Oostkamp liefhebben. Ons kunstgrasveld betekent evenzeer een enorme troef, we pakken telkens weer uit met subliem voetbal. Onze transfers worden in die optiek afgesloten, maar daarenboven blijven we oog hebben voor eigen jeugd. Seizoen na seizoen worden minstens twee door ons ongeleide jongeren in de A-kern gedropt. Van dat objectief wijken we nooit af: vier jaar naeen slaagden we daarin. Hans Mulier en Rik Huyghe verrichten op dat vlak baanbrekend werk: ik denk dat ze meer in onze accommodaties vertoeven dan in de huiskring.”

“Ook trachten we altijd beter te doen dan het jaar voordien. Afgelopen kampioenschap finishten we op een vierde stek, nu wordt dat positie drie en de nacompetitie. We weten dat die epiloog heel lang kan aanslepen en zijn daarop voorbereid. De groep hunkert ernaar om de hoofdvogel af te schieten. Amateurvoetbal schrikt ons allerminst af. Bereiken we de hogere reeks dan zullen we allerminst moeten strijden voor het behoud.”

(JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.