Spelersmakelaar Mogi Bayat kondigt transfers van Harbaoui, Marcq en Diatta aan

© Twitter Mogi Bayat
Redactie KW

Aanvaller Hamdi Harbaoui verlaat landskampioen RSC Anderlecht voor Zulte Waregem, dat ook Damien Marcq ging opvissen in de Gentse Ghelamco Arena. Club Brugge trok dan weer Krépin Diatta aan, zo maakte spelersmakelaar Mogi Bayat woensdag op zijn Twitter-account bekend.

Harbaoui was bij paars-wit spits op overschot. Met daarnaast ook nog het vertrek van Robert Beric, de geblesseerde Henry Onyekuru en de twijfels omtrent de falende Lukasz Teodorczyk moet Anderlecht dringend op zoek naar versterking in de aanval. Wellicht zal ook daar de oplossing van de hand van huismakelaar Bayat komen. De 29-jarige Marcq werd pas vorige zomer door Gent overgenomen van Charleroi. In de Ghelamco Arena kwam hij echter niet verder dan 666 minuten in negen duels en dus bood Essevee een uitweg. Aan de Gaverbeek wordt er naarstig gezocht naar versterking na de recente 1 op 24 in de competitie.

Ook voor Club Brugge had de topmakelaar transfernieuws. De competitieleider neemt het Senegalese talent Krépin Diatta over van de Noorse eersteklasser Sarpsborg. Diatta is een achttienjarige rechtsvoetige aanvaller die zich in Noorwegen al snel liet opmerken. Bij Club wordt hij een wissel op de toekomst en dus wordt de Senegalees mogelijk meteen weer uitgeleend. Om de deal te bevestigen, tweette Bayat vanuit Dakar foto’s met daarop onder meer Clubmanager Vincent Mannaert en Diatta, terwijl die laatste zijn handtekening zet onder een contract. Diatta is de tweede wintertransfer van de Bruggelingen. Dinsdag trok Club met Vladimir Gabulov al een 34-jarige Russische doelman aan om het eventuele vertrek van Ludovic Butelle op te vangen. Voor het overige moeten er in het Jan Breydelstadion niet al te veel transfers meer verwacht worden.