Spelersgroep SC Oostrozebeke staat pal achter trainer, bestuur blijft bij beslissing

Redactie KW

Het blijft rommelen bij voetbalclub SC Oostrozebeke. De beslissing van de sportieve cel om succestrainer Eric Verstraete aan de kant te zetten, blijft voor onrust zorgen en dan vooral bij de spelersgroep.

Gisteravond vond in Scorkafé overleg plaatst tussen de betrokken partijen. Er was een uitgebreide spelersgroep aanwezig die blijkt na de geheime stemming pal achter hun trainer te staan. Alle 27 aanwezige spelers kozen voor verdere samenwerking met huidig trainer Eric Verstraete. Woordvoerder van de spelersgroep Laurens Bonte was bereid tot enig commentaar pal voor de vergadering waarop de pers niet was toegelaten. “Met de gehele spelersgroep willen we aan het bestuur een duidelijk signaal geven dat wij met zijn allen verder willen met trainer Verstraete en dat er geen zwaarwegende argumenten zijn om niet met hem verder te gaan. In een geheime stemming kozen alle spelers voor hun trainer. Informerend naar de reden van zijn ontslag werd aangegeven dat het voetbal dat hij brengt niet is wat er van hem verwacht wordt. Hij zou er niet in geslaagd zijn een groep te vormen in de kleedkamer en hij zou te weinig spelers mobiliseren naar evenementen van de club. Allemaal drogredenen, want we brengen goed voetbal. Kijk maar naar de stand in de klassering.”

Speler Laurens Bonte liet nog in het midden of er zaterdag al dan niet zal worden gespeeld. Intussen geraakte bekend dat het bestuur geen oren had naar de argumenten van de spelersgroep en dat ze bij hun beslissing blijven om volgend jaar niet verder te doen met Eric Verstraete. We informeerde ook nog even kort bij voorzitter Jean Marie Bonte. “Ik geef toe dat zeker 70 procent van de spelers achter hun trainer staan en ervoor kiezen om met Eric en Kenzo Dejonghe als T2 verder te gaan. Het bestuur had daar echter geen oren naar en blijft bij zijn beslissing. Nochtans heeft huidig trainer Eric Verstraete hier prachtig werk verricht en met veel geduld veel jonge eigen spelers ingepast die nu beginnen te renderen. Spijtig genoeg staat het besluit van het bestuur vast en is het niet meer bespreekbaar.”

Voorzitter Bonte gaf wel aan dat er zaterdag gespeeld wordt tegen Jong Vijve en hij drukte de hoop uit dat huidig trainer Verstraete zijn seizoen uitdoet. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier