https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Spelers KV Kortrijk bedanken fans tijdens eerste training

© (foto KDS)
Christof Decraene

Eén nieuwkomer, vijf beloften en voor de rest de vertrouwde gezichten. Dat zagen de ongeveer 200 opgedaagde fans tijdens de eerste training van KV Kortrijk.

Julien De Sart en Jean Marco Toualy waren afwezig wegens ziekte, Mohamed Naderi kreeg nog een week vakantie omdat hij met zijn Iraans team Persepolis nog maar pas de bekerfinale heeft gespeeld en Vladimir Kovacevic is nog bezig bij Sheriff Tiraspol. Ook hij sluit later aan. Wel present: Hervé Kage en Ilombe Mboyo, al hield deze laatste het net als Jovan Stojanovic bij rondjes lopen. Stojanovic liet zich eind play-off 2 aan de enkel opereren en moet het nog een weekje rustig aan doen. Ook Mboyo (knie) mag nog niet voluit gaan.

Spelers KV Kortrijk bedanken fans tijdens eerste training
© foto KDS

Dat deden de anderen wel, al was het al bij al een rustige eerste training. Voor de training begon, richtte kapitein Hannes Van Der Bruggen enkele woorden tot de aanwezige fans. “We hebben een fantastisch seizoen achter de rug en dat is mede dankzij jullie”, stak de Kortrijkkapitein de loftrompet. “Het is dankzij jullie vocale steun dat wij tot zoveel in staat zijn. Daarom gaan we nu de rollen omdraaien en geven de spelers jullie een applaus.”

Een gebaar dat gesmaakt werd door de supporters. Ook trainer Yves Vanderhaeghe deed zijn duit in het zakje. “Jullie sleuren ons erdoor op de moeilijke momenten. Ook vanwege de staf een welgemeende dankjewel.”

Daarna werd de training effectief gestart, met eerst wat opwarmingsoefeningen, wat ‘spielerei’, een iets intensievere spurtoefening gevolgd door enkele wedstrijdvormen. De komende dagen zal de intensiteit opgevoerd worden.

Nieuwkomer Nihad Mujakic, links naast Kristof D'Haene, is een beer van een vent. (foto KDS)
Nieuwkomer Nihad Mujakic, links naast Kristof D’Haene, is een beer van een vent. (foto KDS)

“Vakantie is altijd leuk en altijd te kort, maar ik ben toch ook blij dat de voorbereiding begonnen is”, aldus trainer Yves Vanderhaeghe. “Ik heb op die eerste oefenstonde toch al enkele mooie dingen gezien. Ja, mijn groep is nog niet volledig, maar dat maakt me niet nerveus. Of ik iets verwacht van de spelers die terugkeren na hun uitleenbeurt? Dat moeten we nog bekijken. Maar als ze tonen dat ze geëngageerd zijn en tonen dat ze willen deel uitmaken van deze groep, dan zijn ze zeker welkom. Er moet wel zeker nog minstens een spits, een flankspeler en een doelman bij.”

Yves Vanderhaeghe stak niet alleen de loftrompet voor de fans, maar ook voor de greenkeepers. “Onze twee oefenvelden liggen er echt uitstekend bij. Er is op dat vlak echt een mooie stap vooruit gezet.”

Deschacht of Lemiengre T2?

De naam van Olivier Deschacht circuleert al langer om de nieuwe assistent van Yves Vanderhaeghe te worden, maar er is nog geen witte rook. Ondertussen behoort ook Jordi Lemiengre, die bij KV Oostende geen nieuw contract kreeg, tot de kandidaten. De keuze wordt uit een van die twee namen gemaakt. Over Deschacht wordt verteld dat hij te duur zou zijn, maar dat weerlegt Vanderhaeghe. “Het is voor Olivier een puur sportieve kwestie. Hij wil graag nog een seizoen voetballen. En ik moet zeggen: hij is fit. We zijn samen op reis geweest en zijn daar ook gaan lopen. Alhoewel: ik ben maar één keer met hem meegegaan, de tweede keer vergezelde ik hem met de fiets. (lacht) Hij is nog in vorm”, aldus Yves Vanderhaeghe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.