Spelers KSK Oostnieuwkerke vrezen zwaar te moeten inleveren na vertrek voorzitter

Davy Ghekiere: "Had ik enkele maanden geleden geweten wat er nu zou gebeuren binnen KSKO dan was ik wellicht bij Zwevezele gebleven" © VDB
Redactie KW

Vanaf maandagavond wordt bij eersteprovincialer KSK Oostnieuwkerke druk onderhandeld met de huidige spelersgroep na het vertrek van voorzitter en hoofdsponsor Kurt Gevaert.

Iedereen zal immers moeten inleveren, in het andere geval krijgt men alsnog een ‘roze’ kaart om naar een andere ploeg te vertrekken. Daarbij kijkt men niet naar het uur. Zo is Davy Ghekiere bij het bestuur ontboden om 21.30 uur.

Ik hoor overal dat we redelijk zwaar zullen moeten inleveren

“Had ik enkele maanden geleden geweten wat er nu zou gebeuren binnen KSKO dan was ik wellicht bij Zwevezele gebleven. Ik was er immers een vaste waarde en van Paul Degrootte mocht ik ook zeker blijven. De toenmalige Oostnieuwkerkse Kurt Gevaert deed echter een schitterend bod waar ik geen ‘neen’ kon tegen zeggen en had ook ambitie om met de club naar de amateurliga te promoveren. Nu komt er dus een nieuw voorstel vanuit club. Ik hoor overal dat we redelijk zwaar zullen moeten inleveren. Dat ben ik echter niet direct van plan. Ik ga zeker niet spelen voor een appel of een ei, zoals men in de volksmond zegt.”

“De situatie leeft natuurlijk in de voetbalwereld. Vandaar dat al een aantal ploegen gepolst hebben naar mijn diensten. Voorlopig heb ik de boot nog wat afgehouden om Oostnieuwkerke een eerlijke kans te geven. Ik zag en zie het immers nog altijd volledig zitten om onder coach Jeffrey Verhoeven te fungeren. Maandagavond ga ik zeker nog niet beslissen, maar lang zal ik het ook niet uitstellen want over enkele weken starten bij veel clubs als de voorbereidingen en dus wil ik snel weten waar ik zal spelen straks.”

Dieter Yde komt pas morgen aan de beurt. Daar horen we dezelfde geluiden. “Het is eigenlijk voor beide partijen een heel moeilijke zaak maar ik geef Oostnieuwkerke zeker een eerlijke kans. Als zij mij de nodige ambities nog kunnen aantonen en het grootste deel van de kern blijft, dan ben ik zeker bereid om aan boord te blijven mits een mooi voorstel natuurlijk.”

Vermoedelijk zal het bestuur dus pas eind deze week echt weten met welke spelerskern men komend seizoen zal kunnen uitpakken.

(SBR)