Spelers Cercle Brugge leren gezond koken

Ook voetballers moeten hun eigen potje leren koken.© Cercle Brugge
Ook voetballers moeten hun eigen potje leren koken.© Cercle Brugge
Redactie KW

Vitinho, Leonardo Lopes Da Silva, Kévin Denkey en Anthony Musaba kregen onder leiding van Gino Devriendt en Charlotte Hoeman, nutritionisten bij groen-zwart, een kookinitiatie.

Het doel van die namiddag koken was voor de spelers om zelf een gezonde, gemakkelijke en gevarieerde sportmaaltijd te leren bereiden. “We willen onze spelers zowel op als naast het veld bijstaan in hun ontwikkeling”, klinkt het bij Cercle.

Basiscursus

“Belangrijk daarbij is dat de spelers in hun levensstijl, naast de maaltijden die worden geserveerd op Cercle, op vrije momenten zelf gezond en gevarieerd kunnen koken. Er werd door een aantal spelers aangegeven dat ze daar behoefte aan hebben. In die zin was het een soort basiscursus, met de bedoeling om dit op regelmatige tijdstippen te doen”, zegt woordvoerder Louis-Philippe Depondt.

Omdat er in het weekend geen wedstrijd op het programma staat vonden de nutritionisten het een geschikt moment een kookinitiatie aan de spelers aan te bieden. De vier kregen hierbij de medewerking van kok Lowie van La Muse de Marcel, gelegen op de hoek van de Gistelsesteenweg en de Expressweg in Sint-Andries.

Lowie leerde de spelers van begin tot het einde snijtechnieken aan en hoe ze gezond en gevarieerd kunnen koken. Dit gebeurde aan de hand van enkele gerechten, zoals zalm met groenten en papilotte en pasta met kip en groentjes. “Naast het bereiden moesten de spelers ook hun eigen gerecht dresseren. Het was alvast een leuke ervaring, die ongeveer twee uur heeft geduurd. De spelers hebben er echt van genoten en mochten na het proeven hun gerecht ook meenemen.”

Oefenwedstrijd

Cercle liet nog weten dat hoofdsponsor Napoleon Sports & Casino de overeenkomst met twee seizoenen heeft verlengd en vrijdagmorgen stond er met alle kernspelers een onderlinge oefenwedstrijd op het programma. Met uitzondering van Thibo Somers en Andi Koshi (out met een blessure) en David Bates en Dino Hotic, die niet geblesseerd zijn, maar rust moesten nemen, was iedereen voor die partij. De groep werd verder aangevuld met een aantal beloften, zoals Artuur Zutterman, Olivier Scholaert, Aske Sampers en Figo Suffys. Cercle groen won met 3-1 tegen Cercle wit.

(ACR/ Foto’s Cercle Brugge)

C ercle Brugge groen: Didillon (46′ Bruzzese), Vitinho (46′ Zutterman), Marcelin, Taravel, Pavlovic (46′ Suffys), Biancone, Lopes Da Silva, Vanhoutte, Hoggas (46′ Dekuyper), Deman (46′ Sampers), Ugbo (46′ Scholaert).

Cercle Brugge wit: Warleson (46′ Goblet), Decostere, Cassaert, Raux-Yao, Corryn, Velkovski, Deuro, Kanouté, Van Der Bruggen, Musaba, Denkey.

Doelpunten : Hoggas (1-0), Deman (2-0), Kanouté (2-1), Scholaert (3-1).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.