Spelers bij GS Voormezele zullen nog enkele maanden moeten wachten op resterend geld

Voorzitter Jesse Dufloucq. © (foto DS)
Redactie KW

Het bestuur van vierdeprovincialer Gold Star Voormezele liet eind vorige week aan de spelersgroep anno 2019-2020 weten dat ze nog eventjes zullen moeten wachten op het resterende geld. Volgens voorzitter Jesse Dufloucq zit ook zijn vereniging met een gebrek aan ‘cashflow’ gezien de coronatijden. Tegen de zomermaanden zal alles evenwel vereffend zijn.

“Aangezien de voetbalclubs geen premie krijgen voor hun gesloten kantines zijn er bij veel clubs al geen inkomsten meer sinds maart”, opent Jesse ons gesprek. “Vandaar ook dat we momenteel beslist hebben om het laatste geld voor de vorige spelerskern pas uit te betalen wanneer er nieuwe inkomsten zijn. Een duidelijkheid hierover kregen we nog niet van de Federale overheid. Het kan juni zijn maar gerust ook september. Iedereen zal dus nog eventjes moeten wachten, maar over grote bedragen gaat het zeker niet, hooguit een tweetal maand bij sommigen. Ik verzeker echter dat ze allemaal tot de laatste euro zullen betaald worden.”

Ondertussen werkt ook Gold Star Voormezele volop mee aan een nieuw reglement waarbij buitensporige bedragen voor spelers in het provinciaal voetbal bijna onmogelijk zal zijn? “De onderhandelaars tijdens de transferperiode zitten soms bijzonder stil wanneer ze de prijzen horen welke bepaalde spelers durven vragen, zelfs voor vierde provinciale. Daaraan doen wij niet meer mee. Iedereen krijgt hier nu hetzelfde bedrag en wie daarmee niet tevreden is moet maar een andere club zoeken. Dan is het enige redmiddel voor vele clubs. Daarbij hoor je mij nu niet spreken dat ze terug zoals vroeger zullen moeten spelen voor een pils en een pistolet.”

“Momenteel zijn er geen inkomsten gezien de kantine gesloten blijft”

Hebben er in de coronatijden al sponsors afgehaakt? “Wij werken met een driejarencontract en zitten nu halverwege bij de meeste. Voorlopig zit het in dat opzicht nog goed maar nieuwkomers zoeken zal echt wel een huzarenstukje worden voor de clubs.”

Kevin Dequecker bevestigt ons dat er inderdaad bij bepaalde collega’s nog een openstaand bedrag is vanwege Gold Star Voormezele. “Zelf ben ik volledig effen met de club gezien ik al van oktober op de sukkel ben met pubalgie. Ik was wel één van de eerste om het bestuur te contacteren om meer duidelijkheid. Aanvankelijk reageerde men niet, tot enkele dagen geleden. Dan meldde de voorzitter dat er nu een periode moet overbrugd worden zonder inkomsten. Dat begrijpen we natuurlijk en het gaat nu ook niet om pakken geld. Ondertussen zit ik zelf nog altijd in het sukkelstraatje en kon zelfs de looptraining nog niet hervatten. Als de pijn blijft aanhouden zal ik misschien wel definitief moeten afhaken maar aan dat doemscenario denk ik voorlopig nog niet en hoop de voorbereiding bij mijn nieuwe club Boezinge B te kunnen starten net als de anderen.” (Stefaan Bogaerts)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier