Speler Komen gaat ref te lijf: “Slecht voor ons imago”

Redactie KW

De partij tussen Avelgem en Komen werd bij een 3-1-stand stopgezet nadat de zekeringen uitvielen in het hoofd van Jessy Nys, die tot twee keer toe scheidsrechter Vynckier te lijf ging.

Voorzitter Jacques Vandermarlière licht toe: “Blijkbaar ging onze speler door het lint nadat er al een aantal fouten op hem werden begaan, die niet gesanctioneerd werden. Nu, laat mij dat onderstrepen: ik keur in geen honderd jaar goed wat onze speler deed. Zoiets hoort niet thuis op een voetbalveld. Een zware schorsing zal volgen. En dat voor een speler die we recent nog terug naar de club haalden, maar die liever voor de beloften speelde. We konden hem overhalen om met zijn talent, want dat heeft hij, voor ons eerste elftal te spelen. En dan gebeurt dit, in een periode dat we elke speler kunnen gebruiken in de degradatiestrijd. Omdat de match werd stopgezet, zullen we die trouwens normaliter ook met 5-0 verliezen.”

Een schorsing van drie jaar werd in gelijkaardige gevallen al een paar keer uitgesproken. “Hoe lang die schorsing ook duurt: dit is slecht voor het imago van de ploeg en bij uitbreiding van de club. We hebben het als Franstalige club in de Vlaamse reeksen sowieso al niet gemakkelijk. Hopelijk blijft er van dit incident niets hangen bij het scheidsrechterskorps en blijft het voor de rest allemaal correct verlopen.” (MCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.