Spanning in play-off 3: wat als… Cercle wint of verliest?

© BELGA
Olivier Volckaert

Play-off 3 is razend spannend! Met nog twee speeldagen voor de ploeg staan de vier ploegen op een zakdoek van elkaar. Het verschil tussen de eerste en de laatste, die moet degraderen, bedraagt slechts één puntje. Wat zijn de scenario’s voor Cercle komend weekend?

Cercle Brugge kan sowieso niet gered zijn na de vijfde speeldag, ook al wint het van Lommel. Bij de halvering van de punten kreeg Cercle immers een half puntje extra en dat wordt eerst in vermindering gebracht bij een gelijke stand. Als Cercle vrijdag wint van Lommel, loopt het drie punten uit op Lommel. Maar die ploeg kan dus nog naast Cercle komen op de laatste speeldag en dan verliest Cercle dat halve puntje.

Bij verlies is Cercle nog niet zeker van degradatie. Wel is Lommel dan al zeker van het behoud. Cercle moet bij een nederlaag vooral uitkijken naar de uitslag van Tubeke-Leuven. De winnaar van dat duel is mathematisch zeker van het behoud, de verliezer moet op de laatste speeldag vol aan de bak. Bij een gelijkspel moeten beiden nog vrezen voor een degradatie en dat geldt ook voor Lommel-Cercle.

Hoe werkt het eindklassement trouwens? Eerst worden halve puntjes in vermindering gebracht en dat zal enkel bij Cercle gebeuren. De rest eindigde immers op een even aantal punten. De conclusie voor Cercle is simpel: bij een gelijk aantal punten is Cercle altijd de laatste… Ongeacht aantal zeges en doelsaldo.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.