Sören Maenhout en VK Dudzele op drempel van derde provinciale

Sören Maenhout zal vol vertrouwen naar Lombardsijde reizen.
Redactie KW

Sören Maenhout is een prachtkerel met het hart op de tong. Zonder zijn aanwezigheid oogstte VK Dudzele 1-1 tegen SC Lombardsijde in de finale van de nacompetitie. In de terugmatch is de skipper er weer bij, wat een serieuze boost betekent voor de groep van T1 Dany Couvreur.

Eerst keren we terug naar de halve finale. In Dudzele oogstte HO Oedelem 2-2. De terugmatch werd met 0-1 gewonnen. Het beslissende doelpunt werd aangetekend door Sören Maenhout, tien minuten voor inrukken. Op de Bruinberg kreeg goalie Gilles Gomis Fourtado opnieuw de voorkeur. Hij hield de nul maar evalueerde zijn optreden heel objectief: “Mijn maats lieten niets door, ik hoefde geen bal te pakken.” Tegen Lombardsijde, in de heenmatch van de finale, werd Gilles enkel gevloerd door een heel lichte strafschop. “Ik kreeg wel wat meer werk op te kappen dan in Oedelem, al konden wij toch de betere kansen afdwingen en mikten we ook nog eens op de paal. De coach koos voor mij. Ik heb zijn vertrouwen niet beschaamd. Maar nogmaals, alle lof gaat naar diegenen die voor mij aantraden. Dankzij hen kon ik vol vertrouwen mijn ding doen.”

Sören Maenhout houdt er geen rekening mee dat SC Lombardsijde al zeker is van promotie, als beste tweede. “Dat geheel levert schitterend voetbal af. We zullen echt ons beste beentje moeten voorzetten. Langs de andere kant ben ik overtuigd dat we absoluut niet kansloos zijn. Bij onze gastheren is de druk volledig weg. Ze hebben niets meer te winnen of te verliezen. Wel zullen de kustjongens zich ongetwijfeld nog eens willen tonen aan hun trouwe publiek.”

“Zelf bleven we de voorbije weken maar groeien als ploeg. Eind januari kregen we in de reguliere competitie 0-3 te slikken van HO Oedelem, de week nadien trokken we naar Lombardsijde, waar we onderuit gingen met 5-1. Op dat moment geloofde niemand meer in onze kansen voor de eindronde en heb ik mijn reis geboekt. Natuurlijk dacht ik vorige zondag heel veel aan mijn voetbalclub, maar de jongens bewezen zonder mij evenzeer tot iets moois in staat te zijn. Die 1-1 opent perspectieven. We scoren vlot en de organisatie staat op punt. We werden geconfronteerd met een trainerswissel. De groep ging daar heel volwassen mee om. Onze nieuwe T1 Dany Couvreur legde zijn accenten en wij volgden zijn adviezen gedisciplineerd. Het legde ons geen windeieren. Nu ontbreekt nog de kers op de taart. Een tegendoelpunt is nog geen ramp. We moeten toch scoren om ons te kwalificeren. Laat Dany Couvreur maar zijn ding doen. Hij heeft al voor veel hetere vuren gestaan.”

(JPV)

Zondag 20 mei om 15 uur: SC Lombardsijde – VK Dudzele.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.