SK Torhout maakt zich op voor titelduel tegen Hoger Op Oedelem

Patrick Van Insberghe. (Foto JS)
Redactie KW

SK Torhout kan zondag de langverwachte titel binnen halen. Maar dan moet het langs topploeg HO Oedelem. “We staan op ons sterkst en zijn er dus helemaal klaar voor”, stelt trainer Patrick Van Insberghe vol vertrouwen. Zijn team maakte van meet af aan duidelijk dat het vol voor de titel ging.

“Zondag spelen we voor de titel. Hoe leven we daar naar toe? Proberen om de druk weg te houden, omdat we tegen één van de betere ploegen van de reeks spelen. Die ploeg doet ook nog mee voor eindronde. Ze zullen waarschijnlijk ook voluit gaan. Zij moeten ook nog de punten halen. Dat is dus een voordeel. Ik verwacht een open wedstrijd tussen twee goed voetballende en aanvallend ingestelde ploegen. Thuis kampioen spelen zou het ideale scenario zijn, maar tegen Oedelem is dat niet evident”, beseft Patrick Van Insberghe.

Spelersvrouwen

De ploeg zal wederom geruggesteund worden door haar twaalfde man, al heeft de trainer een speciaal dankwoordje in petto voor de spelersvrouwen. “We verwachten redelijk wat volk voor de topper. De twaalfde man kan heel belangrijk zijn voor ons, maar dat is al heel het seizoen het geval. We hebben een trouwe achterban die al een heel seizoen aanwezig is. We worden al een heel seizoen schitterend gesteund. We hebben een goede groep. Al de spelersvrouwen staan ons elke week aan te moedigen. Dat mag ook wel eens gezegd worden, want ze hebben een heel belangrijke rol gespeeld. Dat is zeker van groot belang in een ploeg die ambitie heeft en een doel wil bereiken. Bij een titel worden zij dus ook in de bloemetjes gezet.”

Kortom: alle ingrediënten zullen aanwezig zijn om zondag het orgelpunt te plaatsen op het kunstgras van De Velodroom. “En we zullen op ons sterkst staan. Iedereen is fit. We zijn er dus klaar voor”, besluit de Torhoutse trainer vol vertrouwen.

(BV)

Zondag 18 maart om 15 uur: SK Torhout – HO Oedelem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.