SK Torhout (3B) kijkt uit naar een seizoen zonder druk

SK Torhout stelde zijn nieuwe aanwinsten voor. We zien van links naar rechts: T2 Jurgen Vandewiele, Kevin Ramboer, Jens Van Reybrouck, Mats Compernolle, Kenneth Genouw, trainer Patrick Van Insberghe en nieuwe keepertrainer Koen Maes. Nieuwkomer Dries Follet ontbreekt op de foto.
Redactie KW

SK Torhout mikt op een rustig seizoen in derde provinciale B. Met een viertal transfers is de ploeg evenwel versterkt in de breedte. “Het tempo zal hoger liggen, maar dat is in ons voordeel als voetballende ploeg”, aldus trainer Patrick Van Insberghe.

“We willen niet met de druk van vorig seizoen aan de competitie starten. Al moet de linkerkolom wel het doel zijn. Is het meer, dan zullen we dat zeker niet laten”, stelt trainer Patrick Van Insberghe.

Kampioenen in vierde provinciale doen het doorgaans ook goed in derde. Dat toonde Dosko Sint-Kruis door via de eindronde zelfs door te stoten naar tweede provinciale. “Volgens mij is het verschil tussen vierde en derde minder groot dan tussen derde en tweede provinciale. Als je los kampioen speelt in vierde, verwacht je een rustig seizoen in derde. Daring Brugge heeft dat ook goed gedaan na hun promotie. We hopen dus halfweg te eindigen.”

Voor dit seizoen werden er vier transfers gedaan. “Kenneth Genouw komt over van Diksmuide, Dries Follet van Lendelede, Mats Compernolle van Aartrijke en Kevin Ramboer van Houthulst. Vorig jaar was de kern niet zo breed. In vierde kan je dat nog compenseren, maar in derde is dat al moeilijker. Gelukkig hebben we ook nog enkele jongeren achter de hand. Zo is Thibaut Dufoort bij de kern gekomen en krijgt Jens Van Reybrouck zijn kans in de voorbereiding. En Lenny Vandemoortele en Bram Demey, die hun kruisbanden scheurden, zijn eigenlijk twee transfers. Ik denk wel dat we gewapend zijn voor derde. Ploegen die kwamen kijken, zeggen ons dat we met deze groep zeker top vijf moeten spelen. Al ben ik daar zelf voorzichtiger in.” (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.