SK Snaaskerke klopt SK Wenduine met 5-0

De ploeg aan de aftrap: Jochen Hollebeke, Lander Van Bever, Bryan Cordier, Dylan Bellaert, Jasper Pierloot, Jari Durand, Jarne Vandenbrande, Adriaan Vanslambrouck, Dane Pauwaert, Xander Persoone, Noa Vanpraet. Jari Durand en Adriaan Vanslambrouck moesten het veld verlaten met een dij-blessure. © FRO

SK Snaaskerke (2A) speelde donderdagavond vriendschappelijk tegen SK Wenduine (4B). De thuisploeg domineerde heel de wedstrijd en won met ruime cijfers.

Na zes minuten druk van de thuisploeg knalde Jasper Pierloot het leer in de winkelhaak, 1-0. Op het kwartier werd al 2-0. Na doorsteek van Pauwaert dook Jari Durand alleen voor SKW-doelman Dekempe op en schoot raak. Daarna verwaterde de match met veel slechte passen en gebrekkige afwerking. Na de rust tapte SK Snaaskerke uit een beter vaatje. De bal werd goed rondgespeeld. Jarne Vandenbrande zorgde na een uur voor 3-0. Tien minuten later mocht Niels Van Biervliet voor 4-0 zorgen en Noa Vanpraet maakte de forfaitcijfers rond. In de laatste tien minuten verzuimde de thuisploeg, ook van op de stip, om dubbele cijfers op het scorebord te zetten.

Zowel bij de bezoekers als bij de thuisploeg kregen we tevreden commentaren. Voor de kustploeg, die soms achter een ongrijpbare bal liep, was het een doorgedreven training. SK Wenduine, wil met een totaal nieuwe spelersgroep, de middenmoot halen in 4B. Bij SK Snaaskerke werden een zestiental spelers ingezet, die allemaal zullen strijden voor een basisplaats, om te bevestigen in 2A. (FRO)