SK Roeselare-Daisel fusioneert met minivoetvalteam Forza Dadizele: “Een unicum in Vlaanderen”

Bart Allossery, voorzitter van SK Roeselare-Daisel, krijgt er binnen de club nu ook nog een minivoetbaltak bij.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Bart Allossery, voorzitter van SK Roeselare-Daisel, krijgt er binnen de club nu ook nog een minivoetbaltak bij.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Wouter Vander Stricht

Minivoetbalclub Forza Dadizele gaat voortaan onder de vleugels van SK Roeselare-Daisel verder. Een minivoetbalteam dat onder het stamnummer van een veldvoetbalclub speelt, blijkt een unicum in Vlaanderen. “We willen ook minivoetbal voor meisjes en dames op de kaart zetten.”

De voetbalcompetities liggen al maanden lang stil, maar toch beweegt er heel wat. Dit weekend werden de gesprekken afgerond tussen de besturen van SK Roeselare-Daisel en Forza Dadizele om minivoetbalclub Forza Dadizele te integreren binnen het nieuwe verhaal van SK Roeselare-Daisel. Het eerste elftal komt uit in eerste nationale, de hoogst mogelijke reeks in ons land. De minivoetbalclub telt momenteel drie senioresploegen en vier jeugdploegen. “Van bij het begin was het gevoel heel goed tussen beide partijen”, stelt SKRD-voorzitter Bart Allossery. “Na overleg met Voetbal Vlaanderen werd dit weekend een akkoord bereikt tussen beide clubbesturen. De contacten met Voetbal Vlaanderen waren nodig omdat wij, volgens de mensen van Voetbal Vlaanderen, blijkbaar de eerste ploeg zijn die onder hetzelfde stamnummer zowel veldvoetbal als minivoetbal zal aanbieden.”

Minivoetbal voor dames en meisjes

Vanaf komend seizoen zal Forza Dadizele dus ook aantreden onder de vlag van en met de naamSK Roeselare-Daisel. “Ik zie dit als een verdere uitdieping van wat we onze leden en supporters kunnen aanbieden.” “Ook wij zijn heel tevreden met de samenwerking die tot stand gekomen is”, pikt Steve Grymonprez, voorzitter van de minivoetbalclub, in. “Belangrijk voor ons is dat er niets wijzigt in onze dagdagelijkse werking en dus ook voor onze medewerkers en supporters. Het minivoetbal zal een volwaardige tak vormen binnen het verhaal dat gestart werd in januari toen VK Dadizele en de jeugd van KSV Roeselare samengevoegd werden. We hebben onze eerste ploeg gevoelig versterkt en willen volgend seizoen opnieuw een goed figuur slaan in eerste nationale. Ook onze jeugdwerking willen we verder uitbouwen en heel specifiek willen we ook starten met minivoetbal voor meisje/dames, iets wat in West-Vlaanderen nog minder ontwikkeld is dan in andere provincies.”

(WVS/SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.