SK Roeselare-Daisel (1) pakt uit met nieuwe mascotte: “Een mascotte van en voor de supporters”

Dominique De Jonghe met mascotte ROSLAR. (gf)
Redactie KW

Ze hebben er bij SK Roeselare-Daisel sinds zaterdag een nieuwe attractie bij. De niet onopgemerkte vuurdoop van een in het wit en zwart uitgedoste mascotte met de naam ROSLAR bleek op een, naar eerste provinciale normen, opnieuw goed gevuld Schiervelde vooral na de match een schot in de roos, getuige daarvan de vele foto’s en filmpjes van een dolenthousiast dansende panda die begin deze week op allerhande sociale mediakanalen de ronde deden.

“We willen met onze mascotte in de eerste plaats een brug slaan tussen onze jeugd- en onze seniorenwerking, door ons nog meer als een echte gezinsclub te profileren en we hopen er daarnaast ook op om met onze panda nog net voor dat tikkeltje extra te kunnen zorgen”, verduidelijkt Dominique De Jonghe, kernbestuurslid bij SKRD en één van de sterke mannen achter de supporterswerking van de Roeselaars-Dadizeelse fusieploeg.

Volledig nieuw ontwerp

“We kozen daarbij bewust voor een volledig nieuw ontwerp, aangezien Bagoe, de Bengaalse tijger die vroeger op Schiervelde het vuur aan de lont stak, mee in het faillissement is opgegaan. Om niet in iemand anders zijn vaarwater terecht te komen, kozen we voor een panda. Een nieuwe figuur, met een zacht karakter, herkenbaar in onze clubkleuren en vernoemd naar onze stad. Dat laatste omdat we ons bij de fusie hadden voorgenomen dat we ervoor wilden zorgen dat supporters zich zouden kunnen vereenzelvigen met de mensen die ervoor gezorgd hebben dat dit project uiteindelijk tot stand is kunnen komen.”

“Het unieke aan dit verhaal is dat de rol van onze mascotte niet door één, maar wel door meerdere mensen vertolkt zal worden. We hebben er na overleg met onze trouwe achterban van vak J, onze harde kern, voor gekozen om hen zelf te laten kiezen wie op welke wedstrijd in het pandakostuum zal duiken. Overal waar we komen, is het feest. We kregen al van alle ploegen waartegen we speelden complimenten voor de manier waarop we alles aanpakken – waarvoor een welgemeende dankjewel aan onze vele vaste medewerkers – en dat willen we graag zo houden.”

(SBE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.