SK Geluwe organiseert kleinschalig voetbaltornooi

De trainer van SK Geluwe: Piet Moerman© VDB
De trainer van SK Geluwe: Piet Moerman© VDB
Redactie KW

Tweedeprovincialer SK Geluwe organiseert zaterdag op het hoofdterrein van het Stadion Damien Feys een tornooi vijf tegen vijf. De wedstrijdvorm is vergelijkbaar met ‘zaalvoetbal’ en wordt er dus met doelmannen gespeeld.

“Gezien we het lange tijd zonder voetbal moesten stellen en het hoofdterrein niet moest worden ingezaaid wegens vorig seizoen nauwelijks gebruikt, is dit een uitgelezen kans om op relatief korte termijn toch nog iets sportiefs op poten te zetten”, aldus voorzitter Kevin Vermont over het initiatief. “We hadden al langer het idee om, als de omstandigheden het toelieten, nog een kleinschalig tornooi te organiseren.”

SK Geluwe neemt deel met twee ploegen. “De leiding laat ik over aan Mathias Brutsaert en Kenneth Neve”, aldus trainer Piet Moerman. “Mathias vormt een ploeg met allemaal nieuwe spelers. Amaury Da Silva is er niet bij. Hij ondergaat komende donderdag een operatie aan beide knieën. Het gaat een meniscusletsel. Amaury sukkelde al met één knie. Hij is thuis bezig met verbouwingen en kan hij dus niet rusten. Archil Vatcheivilli kan niet aanwezig zijn. Neen, we zijn nog niet aan trainen. We hervatten op zondagmorgen 11 juli met heel de kern die bestaat uit dertig spelers.”

De andere deelnemende ploegen zaterdag zijn GS Voormezele, EVC Beselare, Sparta Kruiseke, Eendracht Wervik, FC Gullegem en Olympic Ledegem. Zaterdag was ook het evenement ‘Schijt je rijk’ voorzien. “Door de omstandigheden zien wij ons genoodzaakt dit door te schuiven naar zondag 29 augustus omstreeks 18 uur, aansluitend op onze laatste oefenwedstrijd tegen Moorslede”, aldus de voorzitter. “Wie een vak heeft gekocht, moet dus zijn ticket nog wat bewaren.”

Het tornooi vangt aan om 13.30 uur. De wedstrijden duren tweemaal een kwartier. Er zijn twee poules van vier ploegen. Om 17.15 uur wordt gespeeld voor de plaatsen vijf tot en met acht. De finale en troosting voor de derde en vierde plaats zijn voorzien om 18 uur. De toegang is gratis.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.