SK Eernegem zwaar onderuit tegen KVK Ninove

Rex Denoo (rechts) zorgde voor het eerreddende doelpunt. © Foto Bart

SK Eernegem is het nieuwe jaar met een valse noot ingezet. Tegen KVK Ninove gingen de Kanaries met 1-5 onderuit.

De thuisploeg startte nochtans redelijk aan de partij, maar net als in de laatste wedstrijd tegen Knokke kwam het vroeg op achterstand. De bezoekers scoorden op vrijschop via Glenn Van Den Branden. Tien minuten later maakte Yves Bellon er vanop de stip 0-2 van. Niet veel later kreeg Eernegem al een derde doelpunt tegen. David Geeroms was de schutter van dienst. Aan de rust was de partij helemaal gepasseerd toen Junior Van Damme de 0-4 tegen de touwen werkte.

Bij de thuisploeg hoopten ze na de pauze de schade te beperken, maar na een nieuwe vrijschop, omgezet door Bellon, plaatste Ninove de forfaitcijfers op het bord. Een kwartier voor tijd kon de ingevallen Rex Denoo nog de eer redden. Verder raakte de de rode lantaarn niet meer. (BV)