SK Eernegem knokt zich naar de overwinning

SK Eernegem - FC Knokke: Michel Ternest (Knokke) draait zich vrij van de storende Steven Van De Witteboer. © VDB
Bram Vanlerberghe

SK Eernegem won de inhaalwedstrijd in bevordering tegen Royal Knokke FC. Het werd 2-1 voor de Kanaries.

De thuisploeg zat al vroeg op rozen. Omid Aslami werd diep gestuurd. Hij schakelde een tegenstander uit, legde breed op Thijs Jonckheere die Aslami opnieuw bediende. De aanvaller kon de bal onder doelman Pannecoucke binnen schuiven. Een droomstart voor de thuisploeg, die in de eerste helft gretiger acteerde dan de bezoekers. Knokke kon thuisdoelman Kerckhove amper bedreigen in de eerste helft. Een schot van Frederik Boi werd afgeblokt en ging over doel. Pogingen van Neve en Persoons misten kracht. Aan de overzijde werd Jonckheere vrijgespeeld, maar hij besloot ver naast. Voor rust waren de meeste doelkansen nog voor de bezoekers, maar Vervaeke kopte een hoekschop ver naast en Kerckhove lag in de weg op een poging van Ternest.

Dedeyne verdubbelt de voorsprong

Na de rust probeerde Knokke meer om de voetballende oplossing te zoeken, maar het vond geen oplossing voor de organisatie van de thuisploeg. SK Eernegem wist de score na tien minuten in de tweede helft te verdubbelen. Diego Dewilde speelde op rechts Thijs Jonckheere vrij. Zijn voorzet ging langs alles en iedereen, maar Dries Dedeyne pikte de bal voorbij de tweede paal op. De middenvelder sneed naar binnen en haalde uit. De bal verdween onhoudbaar in de rechterwinkelhaak in doel. De bezoekers geraakten er al combinerend moeilijk doorheen en probeerden het dan maar met afstandsschoten, maar de pogingen van Savaete en Vervaeke, intussen in de spits geposteerd, misten het kader.

Stroo met aansluitingstreffer

Twintig minuten voor affluiten konden de bezoekers dan toch gevaarlijk zijn. Een schot van de ingevallen Butsraen ging in de carambole via verschillende stationnetjes maar nipt naast. Enkele minuten later was het dan toch prijs. Een voorzet vloog naar de tweede paal, waar Jonckheere en Vervaeke met elkaar in duel gingen. De bal kwam uiteindelijk bij Tobin Stroo die de aansluitingstreffer lukte. De druk werd opgevoerd. Een poging van Ternest ging nog nipt over. Intussen werden de regels van de sportiviteit al eens vergeten, maar doelpunten vielen er niet meer. Zo boekte SK Eernegem een eerste zege en blijft Knokke met nul op zes achter.