Siroc-AXA is na 35 jaar aan haar laatste seizoen toe: “Afsluiten met deze garde”

We zien boven v.l.n.r.: Karel Rommel, Francis Lecluyse en Bart Willem. Onder v.l.n.r.: Wouter Declercq, Chris Kesteloot en David Valcke. (foto RV)
Redactie KW

Siroc-AXA speelt al 35 jaar in de Izegemse minivoetbalcompetitie en is aan haar laatste seizoen toe. Heel wat van de spelers maken al meer dan 20 jaar deel uit van de ploeg.

“Het is ons 35ste en laatste seizoen”, vertelt Francis Lecluyse. “Ik denk dat de BTW boys nog net iets langer actief zijn dan ons maar veel verschil zal er niet zijn, denk ik. Met mezelf en David Demeestere hebben we nog twee originele ‘onderdelen’, al moet ik er direct bij vermelden dat de huidige lichting wel een zeer trouwe is. Velen van de huidige kern komen aan 20 jaar of meer trouwe dienst. Momenteel zitten we dus aan seizoen 35, maar voordien werd ook nog een paar jaar gespeeld onder Siroc AXA (toen Siroc Ippa). Dit was onder leiding van mijn broer Dominique en Eddy Declercq. Eddy was ook ex-reporter bij Krant van West-Vlaanderen en papa van huidig speler Wouter. Eddy is helaas een paar jaar geleden overleden. Wegens gebrek aan spelers werd dit toen een paar jaar stilgelegd, tot David en mezelf de draad terug opnamen. En kijk, 35 jaar later…”

“Het is dus ons laatste seizoen. Het was mooi. We spelen soms wedstrijden met een gemiddelde leeftijd van meer dan 50 jaar. Fysiek lukt dit niet meer voor iedereen en ik had voor mezelf ook uitgemaakt geen ‘nieuwe’ generatie meer aan te trekken. We kunnen momenteel wel rekenen op een paar jonge gasten die waar mogelijk wel eens bijspringen maar afsluiten met deze garde was voor mij een doel op zich. Mijn zoon Sébastien zou dit graag verder zetten maar is momenteel nog te jong en heeft in Mandel als doelman een veel te druk programma. We zien wel in de toekomst.”

Padel

“Een paar jaar geleden waren we bang voor het zwarte gat, maar sinds ruim een jaar hebben we de padelsport ontdekt, waardoor we toch nog wat langer samen kunnen blijven sporten. En lukt dit niet meer, dan gaan we wekelijks naar de bolletra bij Piet Sintobin J. Bij deze dus een oproep naar het Izegemse stadsbestuur: graag een alternatieve locatie hiervoor indien de ISO tegen de vlakte gaat.”

“Waar ik misschien nog het meest trots op ben: in die 35 jaar werd nooit forfait gegeven. Om de één of andere reden kregen we altijd wel een ploeg samen.” (RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.