Simon Mignolet verlaat training, debuteert Sammy Bossut maandagavond tegen Luxemburg?

Tijdens een wedstrijdje zeven tegen zeven staakte Mignolet de training, waardoor Sammy Bossut nog als enige doelman overbleef.

© BELGA

De Rode Duivels hebben zaterdag in de opnieuw aardig volgelopen Genkse Cristal Arena hun voorbereiding op het WK in Brazilië verdergezet. Het werd een lange doorgedreven training, die Simon Mignolet en Steven Defour niet konden volmaken.

Mignolet en Casteels out, Courtois in Champions League

Tijdens een wedstrijdje zeven tegen zeven staakte Mignolet de training, waardoor Sammy Bossut nog als enige doelman overbleef. Koen Casteels werkt immers individueel verder aan zijn revalidatie en Thibaut Courtois speelt later op de avond met Atletico Madrid de grote Champions League-finale tegen stadsgenoot Real. Mignolet bleef de rest van de training in de kleedkamers en zou een lichte dijverrekking hebben opgelopen, keeperstrainer Erwin Lemmens verving hem in de onderlinge partijtjes. Met Defour staakte nog een tweede speler de oefensessie. Hij had wat last van een kuitblessure en kreeg verzorging.

Zondagnamiddag trainen de Belgen nog een laatste keer in Genk, maandagavond (20.45 uur) spelen ze er een oefeninterland tegen Luxemburg. Sammy Bossut, opgeroepen als derde keeper na de blessure van Proto, mag zich dus meteen opmaken voor zijn debuut in doel. Dinsdag trekt de selectie van Marc Wilmots voor een week op stage naar Zweden.

(AD/Belga – Foto Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.