Simon Mattheus (KVC Ichtegem, vierde A) kijkt naar de toekomst

“Zondag Gits kloppen wordt sowieso niet gemakkelijk”, aldus Simon Mattheus. © Bart Vandenbroucke
Redactie KW

Negen overwinningen op rij en toch is KVC Ichtegem steeds niet zeker van de eerste periodetitel. Sterker zelfs: als zondag thuis tegen Gits wordt verloren pakken de bezoekers het eerste eindrondeticket.

Ichtegem is twee speeldagen op rij heel goed bij schot. Want het scoorde 14 goals in honderdtachtig minuten. Thuis tegen SK Nieuwkapelle werd het 8-0, uit bij SVD Kortemark B 2-6.

Tackle

Met twee goals van Simon Mattheus die 12 minuten voor tijd, toen de eindstand al een tijd op het bord stond, werd uitgesloten. “Een domme uitsluiting, maar terecht”, geeft rechtsvoor Mattheus toe. “Bij een tackle op de helft van de thuisploeg kwam ik te laat. Dat besef kwam pas toen ik al aan het glijden was. Een tackle die ik bij 2-6-voorsprong niet had moeten doen. Maar ja, als de tegenstander de bal heeft, wil je die veroveren. Een vuile speler ben ik niet. In mijn carrière is het pas de tweede rode kaart.” Over enkele weken zal Mattheus even een schorsing moeten uitzitten. In de eerste helft van de match in Kortemark liet de naar Zarren uitgeweken Ichtegemnaar zich positief opmerken. Hij opende al vroeg de score en zette kort nadat Kortemark milderde de 1-4 op het bord, voor de 24-jarige aanvaller is het vierde doelpunt. Hij zit ook al aan zes assists. Na negen speeldagen zijn dat leuke cijfers.

“We hebben wel wat scorend vermogen in onze ploeg”, gaat Mattheus verder. “Toch zijn we na negen overwinningen op rij nog altijd niet zeker van de eerste periode. Had iemand voor de start van het seizoen gezegd dat we 27 op 27 zouden hebben, hadden we dat nooit geloofd. En zeker al niet dat we met zo’n uitstekende cijfers nog geen zekerheid zouden hebben over deelname aan de eindronde.” En toch is het zo.

Allebei 29 treffers

Gits is na negen speeldagen eveneens ongeslagen en telt na acht overwinningen en één puntendeling twee punten minder dan Ichtegem. Geel-blauw hoopt de verloren plaats in derde provinciale snel te heroveren. “Ik speelde bij Handzame toen mijn moederclub op een ongelukkige manier uit derde tuimelde”, weet Mattheus. “Ichtegem is geen club voor vierde provinciale. Maar zondag Gits kloppen wordt sowieso niet gemakkelijk. Ik ken die ploeg niet. Ook die mannen hebben nog niet verloren. Dus zal dat op ons niveau ook een goed team zijn. Scoorden ze net als wij 29 doelpunten? Het zou dus best een spannende partij kunnen worden. We spelen thuis. Ons grote veld is zeker een voordeel, want we kunnen iets makkelijker de ruimtes benutten.”

Zondag 7 november om 15 uur: KVC Ichtegem Patronaat Gits.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.