Sibert Himpe is overtuigd van het behoud met KVK Westhoek

Sibert Himpe kan nog niets kwijt over zijn voetbaltoekomst. © VDB
Redactie KW

Na de storm is er dit weekend normaal gezien opnieuw voetbal voor KVK Westhoek. In operatie redding vormt KSV Oudenaarde de volgende uitdaging.

Sibert Himpe is een 20-jarige middenvelder die zowel als centrale of verdedigende middenvelder kan spelen. Himpe genoot zijn opleiding bij SV Wevelgem City en Excelsior Moeskroen. Hij voetbalde sinds 2016 bij Zulte Waregem, maar koos dit seizoen voor KVK Westhoek.

“Eigenlijk is het spijtig dat de wedstrijd vorige zondag tegen VW Hamme door het slechte weer werd uitgesteld”, vertelt Sibert Himpe die in Wevelgem woont en als houtbewerker bij Psy-Interieur in Moorsele werkt. “Na de overwinningen tegen Sparta Petegem en RC Harelbeke zaten we in een positieve flow en konden bij winst tegen Hamme 9 op 9 halen. Dat had ons flink vooruit geholpen in de rangschikking. SV Oudenaarde wordt volgende zondag een moeilijkere opdracht, maar met het vertrouwen dat we de voorbije weken opdeden, geloof ik dat een overwinning tot de mogelijkheid behoort. De Oost-Vlamingen staan wel tweede in de klassering en het is een ploeg met heel wat kwaliteiten, maar wij moeten voluit voor de drie punten gaan. Het thuisvoordeel is alleszins een belangrijke troef. Wij moeten onze kwaliteiten volop benutten.”

Plaatsen zijn duur

“Sinds de komst van de drie nieuwkomers en Diakho die al enkele wedstrijden speelklaar is, heeft de coach meer opties en worden de plaatsen duurder”, vervolgt Sibert Himpe. “In het verleden hebben we veel punten laten liggen, wat ons in een moeilijke positie heeft gebracht. We hebben dit zelf gecreëerd, dus is het onze taak om dat probleem op te lossen. We weten dus wat we moeten doen.”

Opvallend is alvast dat Sibert Himpe de afgelopen twee maanden telkens aan de aftrap stond. In de eerste periode was die constante er niet. Nu dus duidelijk wel. “Ik probeer mijn best te doen”, vervolgt Himpe. “Sinds de trainerswissel speel ik trouwens als verdedigende middenvelder. Dat is mijn beste positie. Bij Zulte Waregem stond ik daar ook. In het begin voetbalde ik bij Westhoek iets hoger op het middenveld, wat me minder goed ligt. Ik probeer op training zo hard mogelijk te werken. Zolang de coach me dat vertrouwen geeft, kan ik niet klagen.” Of Himpe een vervolg aan zijn verblijf bij KVK Westhoek breit, kan hij nog niet kwijt: “Ik hou mij daar voorlopig niet mee bezig, maar focus mij op het behoud van Westhoek in de tweede amateurklasse. Het is een aangename reeks met behoorlijk wat derby’s.” (EG)

Zondag 16 februari om 15 uur: KVK Westhoek – KSV Oudenaarde.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.